Петокласничка от Полски Тръмбеш с призово място в национален конкурс | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Петокласничка от Полски Тръмбеш с призово място в национален конкурс

Публикувана на: 17.06.2011г. 118 прегледа

Петко ПАВЛОВ
Публикувана в брой: 114 / 17.06.2011
На второ място в единадесетото издание на Националния фестивал за детска забавна песен на фолклорна основа „Златен извор” се класира Радина Белчева от Полски Тръмбеш. В Димитровград се събраха над 320 деца, за да премерят сили в трите конкурсни направления, в три възрастови групи. Целта на конкурса е създаване и популяризиране на нови български песни и обработки на фолклорна основа, както и възраждане на интереса към българския фолклор. Изпълнителите бяха оценявани от петчленно жури с председател композитора Петър Льондев. В състава на комисията бяха още популярният композитор Хайгашот Агасян, Ани Сарабян от Министерството на образованието и двама творци от Димитровград.
Миналогодишната победителка в „Златен извор” Радина Белчева тази година бе класирана втора. Тя е петокласничка в СОУ “Ц. Церковски” в Полски Тръмбеш, учи народно пеене от седем години и е спечелила редица престижни награди. Зад призовите класирания на дванадесетгодишната Радина стоят вокалната педагожка и преподавателка по пиано Петя Василева и преподавателите по народно пеене Иван Стефанов и Галя Иванова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!