Цвета Калейнска разкри дарителски книжен фонд в Езикова гимназия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Цвета Калейнска разкри дарителски книжен фонд в Езикова гимназия

Публикувана на: 02.10.2013г. 198 прегледа

Публикувана в брой: 190 / 02.10.2013

ДАРИТЕЛСКИ КНИЖЕН ФОНД СЪЗДАДЕ В ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ” ЦВЕТА КАЛЕЙНСКА. Търновката е нарекла инициативата си „Цвета за цветовете на езика”.
Цвета стартира дейността на фонда в Европейския ден на езиците с идеята да разшири и обогати фонда на училищната библиотека на английски език. Тя дари на гимназията, в която е учила, 40 учебника и книги на английски език. „Поемам ангажимента да поддържам този фонд и се надявам учениците да започнат да четат в оригинал”, обясни Цвета, която в момента живее и работи в Ню Йорк.
За да намери последователи за инициативата си, Цвета е изпратила писма до бившите възпитаници на Езиковата гимназия чрез социалните мрежи. Младата търновка призовава всички, които живеят някъде по света, да последват нейния пример и да дарят учебници и книги за училищната библиотека.
Тя живее в САЩ от 2008 г. Тогава замина зад Океана, за да учи в колежа „Св. Франциск” – Ню Йорк. Завърши го с две бакалаварски степени по маркетинг и мениджмънт и по международен бизнес и икономика. Сега е избрала да завърши и магистратура в Градския университет на Ню Йорк. Преди две години Цвета стана популярна в целия свят, печелейки титлата „Любимка на публиката” в международния конкурс „Мис Диаспора Моделс”.
Освен това Цвета Калейнска е стратег по социални мрежи и работи за корпорацията db5 в Ню Йорк и консултира големи компании, като „Парамаунт”, „Тойота”, „НАСКАР” и „Сони”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!