Училищна галерия "Веселата палитра" откриха в СОУ "Емилиян Станев" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Училищна галерия „Веселата палитра“ откриха в СОУ „Емилиян Станев“

Публикувана на: 16.09.2015г. 686 прегледа

УЧИЛИЩНА ГАЛЕРИЯ „ВЕСЕЛАТА ПАЛИТРА“ БЕШЕ ОТКРИТА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СОУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Галерията е идея и проект на двете преподавателки Мария Вълчева и Илина Керина, които са класни ръководители на III „б“ и III „в“ клас. Първите рисунки са на възпитаниците на Мария Вълчева и Илина Керина.

50 специални рамки украсяват един от коридорите в гимназията, който вече прилича на изложбена зала. Рамките са дарение от родителите на третокласниците, които засилено изучават изобразително изкуство. „Когато започнахме да реализираме проекта на двете учителки, търсихме най-подходящите рамки. Родителите на децата сами попаднаха на тези, които се застопоряват за стените и няма опасност децата да ги съборят. Отварят се от едната страна и зад стъклото се поставя картината“, обяснява директорът на училището Кина Котларска.

Освен с рисуване възпитаниците на най-голямата гимназия в областта се занимават с музика и хореография. 199 деца изучават изобразително изкуство в основната степен на образование и още 91 са избрали рисуването като профил в гимназията. 153 момчета и момичета учат музика и още 134 – хореография.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!