Ученици от СОУ "Емилиян Станев" показаха произведения и снимки в стил "Арт нуво" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ученици от СОУ „Емилиян Станев“ показаха произведения и снимки в стил „Арт нуво”

Публикувана на: 01.10.2015г. 634 прегледа

ХУДОЖЕСТВЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СНИМКИ ОТ СТИЛА „АРТ НУВО” ПОДРЕДИХА В ИЗЛОЖБА ВЪЗПИТАНИЦИ НА СОУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ във Велико Търново. Произведенията са на Стефани Янакиева, Надежда Бенкова, Гергана Василева, Тони Николов, Георги Тодоров, Калоян Петров, Йоанна Йорданова, Виктор Великов, Стефани Кънева и Траян Христов, които бяха на обучителна визита в румънския град Търговище. Момчетата и момичетата показват рисунки върху керамика, яйца, стъкло, папие маше, квилинг, изделия от полимерна глина, бродерии и медальони, изработени от ковано желязо. Фотографиите пък разказват за развитието на стила в Румъния.

Изложбата е част от мащабния проект „АРТ НУВО – АРТ РЕНУВО“, по който училището работи вече една година. Проектът е на стойност 55 000 евро и е по програма „Еразъм +”. В него участват като партньори училища от шест държави. Търновските деца работят заедно с учителите си по история, английски и рисуване – Антоанета Палангурска, Галя Везирова и Бояна Пеева. Това е второто пътуване на децата и техните преподаватели. Първия път те бяха в Шотландия.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!