Полицията спаси двама отвлечени и вързани за дърво заради кражба от пилчарник | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Полицията спаси двама отвлечени и вързани за дърво заради кражба от пилчарник

Публикувана на: 12.02.2016г. 644 прегледа
Фермери от Долна Оряховица решили сами да раздават правосъдие

 

Криминалисти от Горна Оряховица са действали светкавично в сряда, спасили са двама отвлечени мъже и са задържали похитителите им. Около 15 часа на 10 февруари случаен минувач забелязал двама „арестувани” край река Янтра в землището на Долна Оряховица мъже и подал сигнал в полицията.

Незабавно на посоченото място пристигнали полицейски екипи, които открили потърпевшите, завързани с въжета за дърво. Те разказали, че същия ден са били натъпкани в автомобил и закарани в безлюдната местност. Там били заплашвани от извършителите, че ще бъдат простреляни в краката и хвърлени в реката, ако не си признаят за извършена кражба.

Веднага започнало разследване и само след 20 минути авторите на злодеянието били разкрити и задържани. Оказало се, че това са двама съдружници, които имат пилчарник в Долна Оряховица. 28-годишният В. И. и 29-годишният П. Г. отвлекли двамата мъже, защото смятали, че те са задигнали от фермата им захранващ кабел.

Гневните фермери решили сами да раздадат правосъдие, като опитали да принудят отвлечените да си признаят за извършена кражба. В. И. и П. Г. са задържани за 24 часа . По случая е започнато досъдебно производство за отвличане.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Полицията спаси двама отвлечени и вързани за дърво заради кражба от пилчарник"

  • 12.02.2016 в 17:05

    Ами какво да ги правят да им предложат кафенце със цигарка ли?То е ясно че полицията е мундна и не ефективна.

    Отговор
  • 12.02.2016 в 18:53

    Браво! Така се прави – крадците на свобода, а окрадените задържани. Родната полиция ни пази!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!