Стефани и Михаела са сред първите млади посланици на технологиите

СТЕФАНИ КЪНЕВА И МИХАЕЛА БУЗОВА УЧАСТВАХА В ПЪРВИЯ ЛАГЕР ЗА МЛАДИ ПОСЛАНИЦИ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И ИНОВАЦИИТЕ. Михаила Бузова е ученичка в IX клас в паралелката по християнско изкуство и култура, а Стефани Кънева е единадесетокласничка в паралелката по информационни технологии. И двете са възпитанички на СОУ „Емилиян Станев” във Велико Търново. За да попаднат в групата на първите млади посланици на технологиите и иновациите на България, двете момичета са преминали през малък конкурс. Те са кандидатствали за участие в лагера с есе и автобиография. Според правилата, момичетата трябвало да напишат какво биха променили в собственото си училище с помощта на информационните технологии и да разкажат за себе си, но само с шест думи.

Лагерът е бил в „София техпарк”, където момичетата са получили грамоти за отличното си представяне там, и сега ще трябва да насърчат други свои съученици, които да кандидатстват за следващия лагер. Стефани и Михаела имат право дори да номинират свои талантливи съученици.

Още трима ученици от Велико Търново са участвали в еднодневното обучение в София – Антон Максимов и Дилана Вълева от ПМГ „Васил Друмев” и Ребека Тодорова от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”.

2400 ученици от цялата страна са кандидатствали за участие в проекта, разработен от „Майкрософт”. Специалистите на компанията са подбрали само 100 от тях, които са и първите млади посланици на технологиите и иновациите.

loading...

Един коментар за “Стефани и Михаела са сред първите млади посланици на технологиите

  • 05.04.2016 в 20:16
    Permalink

    “Лагерът е бил в „София техпарк”, където момичетата са получили грамоти за отличното си представяне там, и сега ще трябва да насърчат други свои съученици, които да кандидатстват за следващия лагер. Стефани и Михаела имат право дори да номинират свои талантливи съученици.”
    Говорите така сякаш това се отнася само за тях, моите най-искрени извинения, но грамоти получиха всички, всички ще трябва да насърчат своите съученици и всички имат правото следващата година да номинират свои съученици. Информирайте се правилно преди да пишете и се научете да се изразявате правилно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *