Новини

Велико Търново е най-добър град за живеене, определиха читателите на “24 часа” и слушателите на Дарик радио

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТНОВО Е ОБЯВЕН ЗА НАЙ-ДОБЪР ГРАД ЗА ЖИВЕЕНЕ В БЪЛГАРИЯ, сочи деветата национална класация на вестник “24 часа” и Дарик радио.

След като старата столица бе обявена за най-добро място за живот през 2014 г., читатели и слушатели отново определиха болярския град за предпочитано място, където качеството на живот се повишава всяка изминала година.

Награждаването от кампанията “Най-добър град за живеене 2015” се проведе в края на миналата седмица в столицата, а отличието за Велико Търново получи зам.-кметът проф. Георги Камарашев. То му бе връчено от главния редактор на ежедневника Борислав Зюмбюлев.

В НАЦИОНАЛНАТА КЛАСАЦИЯ УЧАСТВАХА 27 ОБЛАСТНИ ГРАДА, КОИТО БЯХА ОТЛИЧАВАНИ ПО 31 КРИТЕРИИ, сред които икономическо развитие, градска среда, екология, образование, социални услуги, културни институции и др.

Според показателите София бе обявена за победител в кампанията, като читателите на вестник “24 часа” подадоха равен брой гласове за Велико Търново и Русе, който също бе отличен както за предпочитано място за живеене, така и за най-перспективен град.

В категорията “Успешно реализирани европроекти” наградата получи град Бургас, а Варна спечели две отличия – за “Пазител на историята”, както и наградата на слушателите на Дарик радио. Пловдив бе отличен като най-добър град за правене на бизнес, а Поморие спечели награда в категорията “Инвеститор в спортни таланти”. За най-зелен град пък в националната ежегодна класация бе обявен Казанлък.

 

2 thoughts on “Велико Търново е най-добър град за живеене, определиха читателите на “24 часа” и слушателите на Дарик радио

 • Ако си кмет или дупетат може да е най- добър град за живеене.

  Отговор
 • Измислени класации на вестници с изтекъл срок на годност.
  Аз виждам град с разбити улици, застроени градинки, липса на каквато и да било инфраструктура, нито на план за развитие, без паркоместа, без тротоари, презастроен, мръсен, шумен и тесен, с едно голямо блато в центъра си и изоставени квартали без тротоари по края си. Ще остане в историята с идиотските грозни къщи върху гаражи, вдигнати на нелогични места без каквато и да било стилистика и ред.
  Виждам град, в който тече безкраен ремонт на некадърен предишен ремонт. Град, в който старата част е полуразрушена, а новата бетонирана нагъсто без никаква смислена инфраструктура.
  Виждам все по-мизерен провинциален град, в който търновци почти не останаха.
  Всичко друго са напудрени картички от Царевец, Конете, панорамки и т.н. на придворните фотографи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *