Седмокласник от СОУ „Емилиян Станев” спечели националната олимпиада по география

СЕДМОКЛАСНИКЪТ ОТ СОУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДЕНИСЛАВ БОНЧЕВ СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО НА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА. Състезанието се е състояло във Варна, където са се срещнали най-добрите млади географи от цялата страна. Това е първото участие в национална олимпиада за Денислав, който е получил статуетка и две грамоти. С грамота е отличена и неговата преподавателка по география Даринка Бонева.
Според правилата на олимпиадата участниците трябва да преминат през три кръга в състезанието. Те решават тест, в който трябва да демонстрират знанията си по предмета и всичко научено до момента, мултимедиен тест, който е за време, и в края се явяват на устен изпит, който се провежда винаги пред публика. Зрителите са самите участници в олимпиадата, журито, в което са включени преподаватели от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Софийския университет, както и представители на Министерството на образованието и науката.
Победата в олимпиадата по географията не е първото постижение на седмокласника. Денислав се състезава и по математика, освен това тренира бадминтон и с отбора на училището си вече се е класирал за национално състезание.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *