Новини

400 деца и юноши идват за театралния фестивал „Малкият принц“

400 ДЕЦА И ЮНОШИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА УЧАСТВАТ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ТЕАТРАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“, който започва утре във Велико Търново. 13 детски състава и 14 юношески ще изиграят 27 спектакъла, селектирани от журито от общо 45 получени заявки. Малките артисти от българския филиал на академията за изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул ще играят мюзикъла „Али Баба и четиридесетте разбойници“ извън класацията. Академията е създадена и работи към Националния дворец на културата и с децата работи Николай Априлов.

Четири са състезателните дни. В четвъртък и петък на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ ще излязат децата, а в събота и неделя – юношите. Режисьорът Николай Априлов е председател на журито, което по традиция участва в обсъждането на спектаклите след тяхното изиграване.

Община Велико Търново дава голямата награда за спектакъл. Съставът получава статуетка, грамота и парична награда. Във всяка от двете възрастови групи има още три награди за първо, второ и трето място. Журито присъжда отличия за най-добра мъжка и женска главна роля, за най-добра поддържаща мъжка и женска роля, както и няколко поощрителни предметни кoлективни и индивидуални награди. Наградният фонд е 2720 лв. и е осигурен от общината и от читалище „Извор“ в Самоводене, които са основните организатори на фестивала. Свой приз дава и онлайн платформата за борба с дискриминацията, представяна от Мимо Гарсия, призът е „Творец против дискриминацията“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *