76 четения

Fibank зарадва децата от I Г на СОУ „Емилиян Станев“ с книжка с приказки

„365 ПРИКАЗКИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ – ПО ЕДНА ЗА ВСЯКА ВЕЧЕР” ПОЛУЧИХА ПРИ ЗАВЪРШВАНЕТО НА ПЪРВАТА СИ УЧЕБНА ГОДИНА ДЕЦАТА ОТ I Г КЛАС В СОУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ ЕКИПА НА FIBANK (ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА). Лично управителят на банката в старата столица Ивайло Досев отиде при малчуганите, за да им връчи подаръците.

Така малчуганите на Нели Селимска станаха част от инициативата на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов и издателство „Босилков” „Децата – по-близо до книгата”. Инициативата е насочена към всички деца, които завършват първи клас.

„С огромно удоволствие се включихме в акцията, защото книгите са важни за възпитанието и порастването на децата. Много се надявам, че първокласниците, които вече са второкласници, ще прочетат всичките 365 приказки и ще намерят измежду тях своята любима история и своя герой. А и силно се надявам тези приказки да ги отдалечат поне за малко от таблетите“, каза Ивайло Досев минути преди да награди всяко дете за положените през годината усилия. Шефът на банката призна, че неговата любима приказка е „Пепеляшка“ и че я обича още от времето, когато е бил на същата възраст. След това разказа на малките си приятели как е прочел за първи път историята на тъжното момиче, превърнало се след това в истинска принцеса.

В КЪЩАТА МУЗЕЙ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ПОЛУЧИХА СВИДЕТЕЛСТВАТА СИ ЗА ЗАВЪРШЕН ПЪРВИ КЛАС ДЕЦАТА НА НЕЛИ СЕЛИМСКА. Класната им ръководителка неслучайно избрала мястото, водена от желанието си децата й да познават патрона на своето училище, както и неговите книги. Затова, преди да получат свидетелствата си, първокласниците гледаха филма „Къщичка под снега“ и се разходиха в единствената в страната къща музей, посветена на писателя. Малчуганите имаха възможност да се докоснат до оригиналните вещи на прочутия търновец, да разгледат снимките му, книгите, които самият той е чел. Заедно с тях през цялото време на разходката беше и Ивайло Досев, който не скри възхищението си от събраното в къщата богато наследство на Емилиян Станев.

„Словото винаги ще бъде живо, няма значение колко децата ще обичат компютрите и колко ще бъдат привлечени от тях. Вдъхновението е в книгите, а те вече могат да четат, грамотни са и искам тяхното любопитство да се превърне в страст към четенето“, сподели и класната на I Г Нели Селимска, която прие подаръка на Fibank с огромна благодарност.

 

2 коментара за “Fibank зарадва децата от I Г на СОУ „Емилиян Станев“ с книжка с приказки

 • 27.05.2016 в 5:45
  Permalink

  Всички първокласници в грaда, ако не и в областта получиха такива книжки, подарени им от различни фирми.

  Отговор
 • 27.05.2016 в 12:27
  Permalink

  А защо децата ,които завършиха 1-ви клас в ОУ Д.Благоев не получиха книги?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *