"Локомотив" чака 50 000 долара от "Кайсар" за Курьор, "Беласица" не пусна трима свои футболисти на проби при "железничарите" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Локомотив“ чака 50 000 долара от „Кайсар“ за Курьор, „Беласица“ не пусна трима свои футболисти на проби при „железничарите“

Публикувана на: 11.01.2017г. 90 прегледа

Третодивизионният ОФК „Беласица“ е отказал да пусне трима свои футболисти на проби в „Локомотив“ (Горна Оряховица). Мартин Таушанов, Валентин Костов и Любомир Граминов са имали предложение да изкарат едноседмични тестове в отбора от Първа лига.

Тримата са били поканени от помощник-треньора на „железничарите“ Ангел Славков, който познава добре техните качества от миналия сезон, в който беше наставник на петричани.

От петричкия клуб по принцип не могат да спрат играчите, тъй като те са аматьори, но са им заявили, че ако отидат на проби в „Локомотив“, повече да не се връщат в „Беласица“.

„Странно ми е поведението на ръководството „Беласица“ към собствените им кадри. Ние бяхме коректни към момчетата и им казахме да уведомят за поканата шефовете си. Те би трябвало да са доволни, че се предоставя шанс на техни футболисти за развитие, но щом искат да ги спират, си е тяхна работа. Не можем да гарантираме на играчите, че ще ги привлечем, така че се отказваме от този вариант, за да не им създаваме проблеми в техния клуб“, коментира старши треньорът на „Локомотив“ Иван Колев. В момента той търси основно нападатели, които да заместят освободените Цветан Генков, Янаки Смирнов и Тихомир Кънев и заминалия за Казахстан Матиас Курьор. За него все още не е подписан договор с „Кайсар” и не е платена трансферната сума. „Железничарите” очакват 50 000 долара за мартиниканския национал от водения от Стойчо Младенов отбор, потвърди председателят на Управителния съвет на клуба – Даниел Костадинов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *