Петима ученици от областта с медали от математически турнир | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Петима ученици от областта с медали от математически турнир

Публикувана на: 11.01.2017г. 99 прегледа

ЕДИН СРЕБЪРЕН И ЧЕТИРИ БРОНЗОВИ МЕДАЛА СПЕЧЕЛИХА УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ИВАН САЛАБАШЕВ“. Състезанието се проведе през декември в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ в старата столица и бе за ученици от 2-ри до 12-и клас. Освен класиране на областно ниво Съюзът на математиците прави и национална класация, в която са успели да влязат петима ученици, възпитаници на различни училища.

Четвъртокласникът от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Тодор Зеленков е със сребърен медал в своята възрастова група според направената национална рейтинг листа.

Илия Ников, който учи в ОУ „Иван Вазов“ в Горна Оряховица, е носител на един от бронзовите медали. Той също е ученик в IV клас.

Теодора Даскалова, възпитаничка на Средно училище „Емилиян Станев“ във Велико Търново, е бронзова медалистка при петокласниците. С два бронзови медала са завършили турнира и двама ученици на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ – Петко Казанджиев в групата на единадесетокласниците и Мартин Иванов при най-големите, учениците от 12 клас.

Поради атрактивния характер на предлаганите задачи математическият турнир „Иван Салабашев” е едно от най-популярните състезания по математика за ученици в България.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *