Пожарникарите се бориха със 178 произшествия и направиха 6 срещи с деца от училищата | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пожарникарите се бориха със 178 произшествия и направиха 6 срещи с деца от училищата

Публикувана на: 11.01.2017г. 64 прегледа

Пожарникарите от Полски Тръмбеш са участвали в ликвидирането на 178 произшествия през м. г., от които пожарите са 113. Работата на службата е била доста по-натоварена от предходната година, защото инцидентите са били с 45 повече. При пожар е загинал един човек, а четирима са били ранени от взрив на газова бутилка, сочи още статистиката.

Едно от най-сериозните произшествия на територията на общината бе разпиляването на пътя на 80 варела с токсично вещество от турски тир след катастрофа. Всеки от варелите бе с вместимост 250 литра, а токсичното вещество толуен диизоцианат. Тогава със заповед на кмета в общината бе обявено бедствено положение.

В края на май вследствие на обилните валежи възникнаха редица наводнения в Иванча, Обединение, Климентово, Куцина, Раданово. Високото ниво на водите на река Елийска причини щети на крайбрежни имоти, склад за строителни материали и открит склад за дървен материал в индустриалната част на града. Тогава екипите на РС ПБЗН реагираха на над 40 сигнала за наводнения. Най-големият пожар бе на 4 юли в Стефан Стамболово, където изгоряха 20 крави, покривна конструкция 600 кв. м и 150 бали.

О

Така изглеждаше градът по време на наводнението.
Така изглеждаше градът по време на наводнението.

СВЕН С ПОТУШАВАНЕ НА ОГНЕНИ СТИХИИ ПОЖАРНИКАРИТЕ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ направиха и 6 срещи по различни поводи с деца от училищата в общината. Инициативите са по линия на превантивната дейност и във връзка с изпълнение на план за съвместни действия на МВР и МОН през 2016 – 2018 г.

Проведени са беседи на противопожарна тематика, учебна евакуация и демонстрация с пожарна техника. На мероприятията се забеляза голяма заинтересованост от страна на учениците и учителите, свързани с пожарната безопасност и пожарникарската професия, сподели шефът на пожарната гл. инспектор Илиян Илиев.

В СУ „Цанко Церковски” е проведена демонстрация за съвместни действия на служителите и учениците от 5 до 9 клас при пътнотранспортно произшествие. В ОУ „Васил Левски” в Петко Каравелово е проведена беседа на противопожарна тематика, учебна евакуация и демонстрация на противопожарна техника и оборудване с учениците от 5 до 7 клас. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Раданово, е проведена беседа на противопожарна тематика, учебна евакуация и демонстрация на противопожарна техника и оборудване с учениците от 4 до 8 клас. През декември в СУ „Цанко Церковски” съвместно с членове на доброволното формирование към община П. Тръмбеш е проведена беседа на противопожарна тематика и оказване на първа медицинска помощ на пострадал при ПТП, учебна евакуация и демонстрация на противопожарна техника и оборудване с учениците от 5 и 6 клас.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>