Портфейл. 9,5 млн. лв. бюджет за тази година, без дългове и с 1,6 млн. спестявания | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Портфейл. 9,5 млн. лв. бюджет за тази година, без дългове и с 1,6 млн. спестявания

Публикувана на: 11.01.2017г. 123 прегледа

Община Полски Тръмбеш завърши бюджетната година без неразплатени разходи и с преходен остатък от 1679 хил. лв. Бюджетът за 2017 година ще бъде в размер на 9,5 млн. лв., като в него не са включени средствата, които ще постъпят от европейските програми. В приходната част разпределението е следното: субсидии от държавата – 5142 хил. лв., целева субсидия за капиталови разходи – 396 хил. лв., преходен остатък – 1679 хил. лв., собствени приходи – 2283 хил. лв.

В разходната част основните дейности са образование – 3324 хил. лв., социални грижи – 596 хил. лв., комунални дейност – 1156 хил. лв.

Инвестиционната програма е в размер на повече от 10 млн. лв., която включва обекти, които общината сама ще финансира и за които е кандидатствала пред европейски програми и национални фондове. Ремонт на водопровод и асфалтиране на улици в населени места в общината, изграждане на детски басейн, въвеждане на енергийни мерки в ОУ – с. Раданово, основен ремонт на читалищна сграда в с. Масларево, изграждане на помпена станция и утаечен резервоар за минерален извор в П. Тръмбеш, доизграждане на отводнителен канал в село Климентово и ремонт отводнителен канал в село Раданово, изготвяне на общ устройствен план за общината и др.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *