Почва ново дело за зверския побой на Ана Футболистката | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Почва ново дело за зверския побой на Ана Футболистката

Публикувана на: 11.01.2017г. 137 прегледа

РАЙОННАТА ПРОКУРАТУРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВНЕСЕ нов обвинителен акт за зверския побой на бездомната Ана Футболистката. Тя бе открита със 7 потрошени ребра през април 2016 г. на ул. „Поборническа“ в старата част на областния център и лекарите се бориха за живота й доста време. 49-годишната Ана няма лична карта и живее без документ за самоличност от поне три десетилетия. През есента на м.г. Районният съд във Велико Търново спря делото срещу обвинения в побоя Ангел Арабски, защото жертвата била безименна. На държавното обвинение бе разпоредено ново разследване и доказване самоличността на Ана.

„След като изискахме документи от Стара Загора, където жената е родена, получихме картончето от времето, когато е имала зелен паспорт. То се оказа от 90-те години на миналия век, но си има снимка и имената на пострадалата от побоя. Смятам, че освен свидетелските показания за нейната самоличност този документ е достатъчен, за да тръгне съдебното дело“, обясни вчера прокурорът по случая Красимир Стайков. Той се надява, че този път Темида няма да върне делото и извършителят на побоя ще си понесе наказанието, което може да бъде от 1 до 6 г. лишаване от свобода.

АНКА ВЪЛЧЕВА ТОДОРОВА ОБАЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЯМА ЛИЧНА КАРТА, защото процедурата трябва да се направи в Стара Загора, където старият документ първо трябва да се обяви за недействителен и после да се издаде лична карта. Това обаче трябва да го свърши Ана, защото не било работа на прокуратурата. Жената без лична карта обаче и сега живее на улицата, преживява от добри хора, а в края на миналата година остана и без единствения си подслон заедно със свой познат, чиято къща изгоря напълно в района на Сухата чешма.

СПОРЕД ОБВИНЕНИЕТО СЪДЪРЖАТЕЛЯТ НА КВАРТАЛНОТО ГАРАЖНО КАФЕНЕ на ул. „Кольо Гайтанджията” 58 питаел неприязън към Ана. Вечерта преди побоя тя била пред гаража и това го подразнило, защото не искала да се махне оттам. Накрая си тръгнала, но Ангел я настигнал на съседната уличка „Поборническа“ и я наритал с левия си крак в гръдния кош, като й строшил седем поредни ребра. Разпитан пред съдия при досъдебното производство, 49-годишният мъж се признал за виновен, но после отказал да дава обяснения и отричал вината си. Според прокурор Стайков престъпление има и трябва да има наказание.

„Не сме получавали нов обвинителен акт и не сме убедени, че е установена самоличността на пострадалата, а още по-малко, че извършител е нашият клиент“, заявиха вчера адвокатите на обвиняемия Стоян Петров и Иван Денев.

Нели СУКОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *