С бюджет от около 150 000 лева ще разполага "Академик" през 2017 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

С бюджет от около 150 000 лева ще разполага „Академик“ през 2017 г.

Публикувана на: 11.01.2017г. 84 прегледа

Около 150 000 лева ще бъде бюджетът на Общинския футболен клуб „Академик“ през 2017 г., съобщи президентът му и заместник-кмет на Свищов Борислав Замфиров. В сравнение с миналата година пряката субсидия ще е с 10 000 лева по-малко, или в размер на 125 бона. Другите 25 хиляди лева ще осигурят спомоществователи. Парите са за цялостна издръжка на клуба, а не само за представителния отбор. Отделно Община Свищов поема финансирането на спортната си база и заплатите на работниците по поддръжката. Като цяло се променя визията на ръководството за развитие на футбола.

„През 2016 година видяхме, че независимо от разходите за външни играчи, резултатите не са на очакваното ниво. Ние ще развием нашата школа, която от години не захранва първия отбор със собствени кадри. Целта ни е да се представяме стабилно във „В“ група в следващите 2 – 3 години и когато школата създаде собствени футболисти, да потърсим нещо по-голямо“, коментира Борислав Замфиров.

През пролетния полусезон първият тим ще разчита основно на собствени кадри и ще бъде воден от Евгени Игнатов. Все още не е решено кой ще е изпълнителен директор на мястото на подалия оставка Асен Атанасов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *