Успехи. Фурор на футболните отбори, мъжете и децата първенци | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Успехи. Фурор на футболните отбори, мъжете и децата първенци

Публикувана на: 11.01.2017г. 365 прегледа

50 000 лева даде общината за спорт през м. г. Ще прави зала за тенис на маса в центъра на Полски Тръмбеш

Футболен клуб „Янтра“ (Полски Тръмбеш) участва през изминалата година с 4 отбора в различни възрастови групи в зоналните първенства. Отборите са мъже, юноши старша възраст, юноши младша възраст и деца. Особено внимание се обръща на детския и юношеските отбори, за подготовката на които общината осигури средства за втора поредна година за летен лагер и участие в силен турнир в Несебър. За отбелязване е, че в есенното класиране отборът на мъжете е на първо място в своята група.

Мъжкият отбор е на първо място след изиграване на есенния полусезон, като направи 8 поредни победи и загуби само в последния кръг и води с добра преднина пред другите отбори. Мъжкият отбор е воден от треньора Калоян Илиев. Помагат му Тихомир Антонов и Анатоли Александров. Основата на отбора е изградена от местни момчета, като има и 5 доста опитни играчи, известни в областта – Станимир Палев, Пламен Константинов, Владимир Атанасов, Стефан Ангелов и Калин Иванов, които помагат много на младите момчета. През този сезон бяха налагани момчета от юноши старша възраст, които също се стараят много – Найден Христов, Ружди Руждиев, Емилиян Ангелов, Саид Сайдов.

Оfutbol-2ще по-ценно е представянето и класирането на детския отбор, който участва в група с отборите на „Спартак“ – Плевен, „Етър“ – В. Търново, Габрово, Севлиево, Трявна и други. Те са на първо място в групата. При децата, родени 2002 – 2003 год., има също отлично представяне – и те завършиха на първо място с 8 победи и 1 загуба и така спечелиха заслужено купата за есенен шампион в зоната. Малките футболисти ходиха да гледат „Реал” Мадрид, но не успяха да се снимат с Роналдо. Треньор на хлапетата е 26-годишният Тихомир Антонов. Той играе при мъжете и помага на треньора. Тихомир е успешен млад футболист и кадър на търновския „Етър”, но не могъл да устои на поканата на кмета Георги Чакъров да поеме юношите и децата от общинския футбол. Сега тренира 40 деца и младежи.

„Отговарям за два отбора от по 20 деца. Големият отбор се състезава в първенството, а малките участват само в турнири. Малките са 12-годишни, от които има много мераклии да играят футбол. От около 30 деца подбирам група от 18 деца. Заради отличната спортна база в Полски Тръмбеш желаещите стават все повече. Не всички могат да станат велики спортисти, но пък искат да са успешни заради самия адреналин и заради тръпката от спорта”, разказа Тихомир Антонов.

ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА ОБЩИНАТА Е ДАЛА ОКОЛО 50 000 ЛЕВА ЗА СПОРТ. Футболистите са облечени и с екипи на търновската фирма „Лайтс“ ООД. Освен модерната база, построена досега, за тази година се гласи и друга изненада. Съвсем наскоро е купено помещение от 400 кв. м от РПК в Полски Тръмбеш. За бившия магазин за готово облекло в центъра на града, който не работи от години, общината е броила около 46 000 лв. Вече има изготвен работен проект за зала за тенис на маса, защото в града има отбор по тенис на маса, който също е със сериозни победи в зоната.

Нели ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *