Чакаме нова помпена станция за над 250 000 лв. за минералната вода | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Чакаме нова помпена станция за над 250 000 лв. за минералната вода

Публикувана на: 11.01.2017г. 116 прегледа

През декември общината кандидатства с проект „Помпена станция с черпателен резервоар за минерална вода” в Полски Тръмбеш по инвестиционна програма към Националния доверителен екофонд. Общата стойност е 253 782.97лв. с ДДС, като НДЕФ ще финансира 50%. Целта е премахване на съществуващия амортизиран резервоар с пристроена към него суха камера, извършване на ремонтни работи за изграждане на нова помпена станция с черпателен резервоар, изграждане на охранителна ограда около резервоара и помпената станция.

Реализацията на проекта ще даде възможност за икономически изгодно, с по-малки разходи за добив и поддръжка ползване на минералната вода от съществуващия консуматор „Летни къпални” и потенциални бъдещи консуматори. Капацитетът на находището с минерална вода в града сериозно надвишава сегашната сезонна консумация от 2.31 л/сек (от май до септември) и представлява ценен ресурс, който би могъл да бъде база са създаване на балнеоложки спа център.

Географското положение на община Полски Тръмбеш благоприятства такова развитие, тъй като в близост не се намират конкурентни курортни балнеоложки и спа центрове.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *