40 000 лв. за декември струва снегопочистването в Горна Оряховица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

40 000 лв. за декември струва снегопочистването в Горна Оряховица

Публикувана на: 11.01.2017г. 80 прегледа

40 000 ЛВ. САМО ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ СТРУВА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗИМНАТА ПОДДРЪЖКА за града, четвъртокласната пътна мрежа и населените места, информира градоначалникът инж. Добромир Добрев. Той увери, че е създадена много добра организация за контрол на средствата за снегопочистването и сметоизвозването, а за разлика от миналата година, фирмата, която се грижи за общинския център, се справя отлично със ситуацията. Плащането става само след подписан протокол от общински служител и еколог, а ако има нередности, ще има санкции и глоби, увери кметът. Той припомни, че за Горна Оряховица общината има десетгодишен договор за снегопочистване, сметосъбиране и извозване, а по селата договорите се сключват година за година. Там обаче кметовете също контролират фирмите с протоколи за населените места и четвъртокласната пътна мрежа.

КЪМ МОМЕНТА САМО ЕДИН УЧАСТЪК В ОБЩИНАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЗАТВОРЕН И НЕПРОХОДИМ – ТОВА Е ПЪТЯТ ПАИСИЙ – ВИНОГРАД. Съвместни усилия между общините Горна Оряховица и Стражица обаче много скоро ще отворят пътя, обеща кметът Добрев. Според него в първите дни на снеговалежа в общината е имало частични проблеми с електроснабдяването, но те вече са преодолени. Създадена е организация, според която приоритетни са сградите на общинската болница, учебните заведения и тези за обществено ползване. В лечебното заведение „Св. Ив. Рилски“ е обособено помещение за временно настаняване на бездомници или хора с неизяснен статут с капацитет трима души. За подобни цели се ползва и приютът към Евангелската църква в Горна Оряховица.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *