Новини

Термокана подпали кантората на нотариус Дешка Рачевец

Пожар е избухнал в нощта срещу четвъртък в кантората на нотариус Дешка Рачевец във Велико Търново. Офисът се намира на втория етаж в жилищна кооперация на ул. „Васил Левски“ в центъра на старата столица.

Огънят тръгнал от термокана, която стояла върху микровълнова фурна, но била включена в контакта в кухненското помещение. Вероятно заради късо съединение в елинсталацията каната се загряла и от високата температура пластмасата започнала да се разтопява. Уредът подпалил микровълновата печка, а оттам пламъците се пренесли върху шкафовете. Тлеенето продължило с часове, а около 1,30 часа се задействала системата на СОД.

На място пристигнал екип от пожарникари. Огнеборците обаче установили, че входната врата е блиндирана и заради това се наложило да счупят прозорец от северната страна на блока и през него да влязат в изпълненото с дим помещение.

Пожарът бил бързо потушен, но кухненският бокс е опушен и потънал в сажди. За щастие, важните служебни документи и ценни вещи на нотариус Дешка Рачевец се съхранявали в другите помещения на кантората и не са засегнати.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *