Новини

Възпитателката Силвия Дачева усъвършенства в Германия обучението по немски език

НА ДВУСЕДМИЧНО ОБУЧЕНИЕ В ГЬОТЕ ИНСТИТУТ В ГЬОТИНГЕН, ГЕРМАНИЯ, БЕШЕ СИЛВИЯ ДАЧЕВА, която е възпитател в Средно училище „Вела Благоева“ във Велико Търново. Тя е била единственият представител на България, допуснат до семинара.

Най-новите методи и техники за изучаването на немски език в училище са усвоявали педагозите, които са получили стипендия от Гьоте институт за това обучение. „Всички те са напълно приложими и в нашето училище. Не е необходима нито нова техника, нито сложно оборудвани класни стаи. Става дума за използване на изкуството в часовете по немски език – театър и музика, за ситуационни игри, които разнообразяват часовете и улесняват възприемането на новия материал, за четене в колектив и четене с разбиране“, разказва учителката.

Това е вторият курс на Гьоте институт, през който преминава Силвия Дачева. През лятото тя е била за една седмица и във Варна, където също е трупала знания по езика и е усъвършенствала своите познания в граматиката.

Силвия Дачева работи в СУ „Вела Благоева“ от четири години. Възпитаник е на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където е завършила начална училищна педагогика с немски език.

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПЪРВОТО, В КОЕТО ИЗУЧАВАНЕТО НА НЕМСКИ ЕЗИК ДА ЗАПОЧНЕ ОЩЕ В ПЪРВИ КЛАС. Идеята е на директора на гимназията Ангел Янчев, който е решил да направи още от следващата учебна година цял клас, ако има достатъчно деца, които да искат да учат немски език. „Първокласниците нямат задължителни предмети, между които да избират като допълнителна подготовка извън учебните часове. Имат избираем и ние точно по този начин ще направим часовете по немски език. От няколко години предлагаме английски език още от първи клас и резултатите са прекрасни, затова сега сме решили да започнем с още един език“, коментира Ангел Янчев. И допълва, че класен ръководител на този иновативен клас ще бъде именно Силвия Дачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *