Котките и кучетата могат да съжителстват мирно | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Котките и кучетата могат да съжителстват мирно

Публикувана на: 20.03.2017г. 34 прегледа

Природозащитници установиха, че тигрите, леопардите и азиатските диви кучета в Индия съжителстват мирно на малка територия, макар и да преследват еднаква плячка, съобщи ЮПИ.
Всяка от популациите използва собствени стратегии за мирно съвместно съществуване и ненарушаване на чуждата територии. Когато храната не достига, животните навлизат и в чужда територия.
Природозащитниците инсталирали камери, за да преброяват животните в четири естествени резервата. Те направили 2500 снимки на хищниците в действие. Изследователите установили, че когато плячката е изобилна, кучетата, които са активни през деня, нямат много допирни точки с дивите котки. Когато животните за храна не достигали, териториите им за лов се припокривали, но все пак те не се изпречвали на пътя си. В единия от резерватите леопардите избягвали тигрите.
Опознаването на стратегиите на застрашените видове за поделяне на плячката е важно за тяхното опазване, отбелязват учените.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>