Пенсионерки изплетоха пуловери за пилета | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Пенсионерки изплетоха пуловери за пилета

Публикувана на: 20.03.2017г. 98 прегледа

Група пенсионерки от предградията на Бостън изплетоха пуловери, които да топлят пилетата през зимата, предаде Асошиейтед прес.
Необичайният проект започна, след като членовете на клуба по плетене в дома за възрастни хора в Милтън, щата Масачузетс, разбраха за страданията на някои пилета по това време на годината.
Определени породи сменят перушината си през зимните месеци. Други, внесени от места с тропически климат, просто не са пригодени за зимните условия.
„Не съм си помисляла и в най-смелите си мечти, че някой може да прави пуловери за пилета. Толкова странни неща има по света напоследък. За мен беше много успокояващо да работя по този проект“, каза 76-годишната Барбара Уидмейър, която плете от 15-годишна.
Друга от пенсионираните жени, 76-годишната Либи Каплан сподели, че преживяването й е помогнало да превъзмогне страха си от птици.
„Един човек каза, че има много по-важни неща, които да се направят в този свят. „Правете неща за хора, които се нуждаят от тях“. Помислих си, че и животните имат нужда да им е топло, и толкова се радвам, че го направихме“, добави тя.
Организаторът Нанси Кърнс каза, че проектът помага на пилетата в съседен имот на благотворителната организация „Мери Ем Би Уейкфийлд“.
Според говорителя на организацията Ерика Макс продукцията от яйца е скочила значително, откакто птиците започнали да носят пуловерите.
Членовете на клуба по плетене се чудят с какъв екзотичен нов проект да се захванат. Нанси Кърнс каза, че някой й е дал идеята за нуждата от одеяла в убежище за слонове в Индия. Тя се пошегува, че изработката на нещо с размерите на дебелокожите вероятно е твърде амбициозна цел.
„По всяка вероятност няма да се заемем с това, но никога не се знае“, допълни тя.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *