Семейството и приятелите са определящ фактор за здравите зъби | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Семейството и приятелите са определящ фактор за здравите зъби

Публикувана на: 20.03.2017г. 41 прегледа

Ключов фактор за здравите зъби са семейството и приятелите, съобщи Лента. Това установи експертът по въпросите на политиката в областта на здравеопазването Бренда Хилтън от Бостънския университет в САЩ.
Тя смята, че често върху здравето на устната кухина определящо влияние има близкото обкръжение на човека – неговото семейство и приятели. Това е свързано с факта, че хората поделят с тях общи привички, включително такива, свързани с хигиената и хранителните предпочитания. Пример за това е практиката да се консумират напитки със захар в компанията на приятели или навикът редовно да се измиват зъбите минимум два пъти дневно, която се насажда от семейството.
До изводите си експертът и нейният екип стигнаха, като разговаряха с над 200 жени от Бостън. В резултат авторите определиха около 1000 лица, които оказват влияние един на друг, в това число и на практиките, свързани с устната хигиена.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>