Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново

Публикувана на: 30.03.2017г. 1756 прегледа

Кметът Даниел Панов: „Тази пътна отсечка е важна за комуникациите на региона“

ВЕЧЕ Е ЯСНО ОКОНЧАТЕЛНОТО ТРАСЕ НА НОВИЯ МАГИСТРАЛЕН ПЪТ МЕЖДУ РУСЕ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТЧУЖДИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЕРЕНИТЕ. „В нашата община високоскоростният път с четири ленти ще минава преди Момин сбор и над Хотница и Русаля ще се пресича с автомагистрала „Хемус“ чрез пътен възел. На юг пък ще минава край Шемшево и Леденик и ще излиза малко преди „Бряста“. Тази пътна отсечка е много важна за комуникациите на региона“, коментира кметът Даниел Панов. Прогнозната цена е 580 млн. евро. Според последните изменения в идейния проект отсечката ще бъде с дължина под 120 километра. С пътни възли ще бъдат осигурени връзките с бъдещата част на АМ „Хемус”, която също ще минава в непосредствена близост до старата столица.

ТРАСЕТО ПРЕДВИЖДА АУТОБАНЪТ РУСЕ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА ВЛЕЗЕ В ОБЛАСТТА ПРИ ПОЛСКОТРЪМБЕШКОТО СЕЛО КАРАНЦИ, ИЗТОЧНО ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Покрай селата Раданово, Петко Каравелово и Куцина пътят минава на северозапад от старата столица. Отстоянието му от центъра на града е само 4 километра, а пътният възел за връзка е проектиран между Леденик и Момин сбор. Оттам лентата продължава в посока обходния път на Габрово и бъдещия тунел под Шипка.

Стилян НАЙДЕНОВ

Коментари за "Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново"

 • 30.03.2017 в 9:59

  Дано доживеем да го видим завършено всичко това, но определено ще е добре ако се направи .

  Отговор
  • 30.03.2017 в 19:48

   Е ако БСП беше спечелило,бъди сигурен 50г. нямаше да им стигнат да я направят ! Сравнение ,трасето от София до Ябланица и Варна -Нови пазар 40г строеж !!!! ЗаАПОМНЕТЕ 40г за ощо я има,я няма 160км. магистрала!

   Отговор
 • 30.03.2017 в 14:07

  Наистина е много необходим и дано стане възможно най-бързо. Не е лошо да сложите и карта на трасето, за по-голяма нагледност, защото „Покрай селата Раданово, Петко Каравелово и Куцина пътят минава на северозапад от старата столица“ нещо не става ясно.

  Отговор
 • 30.03.2017 в 19:01

  Само лъжи и обещания…те за Хемус която свързва цяла Северна България и над 2 милиона население я иска, нямат пари тръгнали Русе -Търново да мислят.Пълен фарс и голи обещания са това. Трасето на Хемус като е готово защо не строят…..пари пак имаше 2 милиарда обаче окрадоха от санирането. А за Хемус пари няма……

  Отговор
 • 05.04.2017 в 13:58

  Като зная качеството но новопостроените пътища, по-добре да не го почват.Веднага се обосновавам. Новопостроеният път Павликени -Сухиндол, го ремонтираха след 2-3 месеца.Ще падне голямо крадене.

  Отговор
 • 12.10.2017 в 9:09

  Само дето не е опоменато, че ще има ТОЛ автомати – ще е платена магистрала. Отначало (уж) само за камионите, но по-нататък и за лекотоварните, а защо не и за леките автомобили.

  Отговор
 • 02.03.2018 в 13:06

  Дано да запазят старото трасе..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>