Лечебница „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш отвори врати

Публикувана на: 19.04.2017г. 10 095 прегледа

Управителят д-р Пламен Лаков: „Започнахме с минимален персонал, чакаме пътеките от Здравната каса“

СЛЕД 11 МЕСЕЦА ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ ЛЕЧЕБНИЦАТА ЗА ДОЛЕКУВАНЕ И ФИЗИОТЕРАПИЯ „Минерални бани“ отвори врати преди броени дни, съобщи вчера управителят на дружеството и главен лекар д-р Пламен Лаков. „Започнахме с минимален персонал от трима лекари и общо 8 сестри, от които две са на цял щат. Чакаме още един лекар и пътеките от Здравната каса след сключване на договора с нея, което може да стане в средата на май. Тя ще даде лимит в пари, който съответства на разрешителното от здравното министерство“, поясни още главният лекар. Очаква се основни да бъдат кардиологичните пътеки плюс четирите основни за физиотерапия, а общата сума да е около 50 000 лева на месец, което е абсолютно недостатъчно. Физиотерапевтът е от Свищов, невролог ще бъде д-р Чернев, кардиолог д-р Ангелова, а шеф на отделение по физиотерапия д-р Пангелова.

„Проблемът с набиране на екип обаче е доста голям, защото след толкова много проблеми хората нямат доверие. Аз досега съм направил поне 10 физиотерапии в страната, но подобни грижи не съм имал никъде. Другият огромен проблем е минералната вода, за която още няма разрешително и се чака балнеоложка оценка. Иначе оборудването и техниката са на най-високо ниво и както е известно, инвестицията тук е за 1 млн. евро“, заяви още д-р Лаков.

ВМЕСТО ЧАКАНИТЕ 100 ЛЕГЛА ЗА ФИЗИОТЕРАПИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ в болницата „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш здравното министерство даде разрешително само за 21 легла в края на декември 2016 г. Така дълго чаканото разрешително се оказа поредното безобразие на държавата, която неясно защо иска да съсипе частна инвестиция от близо 1 млн. евро, вложени в ремонт и апаратура за лечебницата. Година по-рано по същия безпардонен начин бившият здравен министър Москов и неговият екип се подиграха, като дадоха разрешително за дейност и няколко дни след това го отнеха заради измислени проблеми. После влезе проверка от изпълнителна агенция „Медицински одит“, която даде благословия за специализирана болница за физиотерапия, рехабилитация и продължително лечение.

Сега кметът Георги Чакъров иска областният управител да мотивира пред здравното министерство и националната комисия за изработване на национална здравна карта да се дадат 295 легла за рехабилитация и физиотерапия във Великотърновска област. Толкова са били приети в изготвената областна здравна карта. Вместо това бившият министър д-р Петър Москов разрешава едва 228. Така за СБПЛР „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш остават смешните 21 легла. „С минералната вода, наличните медицински кадри, съществуващия сграден фонд с най-модерните апаратура и технология за лечение, въвеждането на телемедицина и превантивна медицина тук може да има болница с национално значение“, се казва в писмото на общинския кмет до областния управител на Велико Търново, на което се чака отговор…

Нели СУКОВА

Сн. архив

Коментари за "Лечебница „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш отвори врати"

 • 19.04.2017 в 13:44

  Докога ще бъде слаган прът в колелата на толкова амбициозен проект. Когато хората остават в България и искат да направят нещо хубаво по подобие на запада има хора да им отровят живота. Те с труда си и знанията са решили тук да градят кариера, а получават разочарование и затръшнати врати. Държавата трябва да стимулира и амбициозни хора,а не да командва от кабинетите си само по доноси и мисли ,че те ще печелят много пари,а ние ….. Засрамете се и се вдигнете от кабинетите си и отидете да се запознаете от място за какво става дума. Подайте ръка сега не само когато се зададат избори да тичате за гласове. Успех на новия център.

  Отговор
 • 19.04.2017 в 17:00

  Дано, ама като го знам Лаков каква е костилка, все ще има за какво да разпърдят кратуните.

  Отговор
 • 19.04.2017 в 18:03

  Браво на Вас! Насочете се към румънския пазар, защото сте много близко. Не се бавете и направете проучване. Аз редовно идвам на басейн в Полски Тръмбеш поне един път годишно. Имам определено полза от лековитата вода. Направете той да функционира и не само за жителите на околните села, но по-цивилизовано посрещане и обслужване. Без да мирише на урина покрай басейна, а къпалните да са отдалечени и в нещо приличащо на строеж. Най – после се усетихте и направихте нещо прилично, а колко от това богатство изтече и продължава да изтича?

  Отговор
 • 19.04.2017 в 21:13

  Докато умните се наумуват,лудите(страдащите) се налудуват(изнервят)!
  Колко още трябва да изтърпи този ИЗЧЕЗВАЩ народ,за да му протегне някой „НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ“,да се запази още някой век!

  Отговор
 • 05.05.2017 в 9:07

  Има ли телефон за връзка? Може ли да идваме за няколко часа да ползваме минералната вода,примерно хидромасажна вана и др.

  Отговор
 • 09.09.2017 в 17:16

  Интересува ме как се използват минералните води в Полски Тръмбеш. Само на открито или има бани които меже да се ползват през останалото време на годината.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>