ВРЕМЕТО – Прогноза за периода 21 – 27 април: През уикенда много ниски сутрешни температури и слани, от вторник по-чувствително затопляне | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ВРЕМЕТО – Прогноза за периода 21 – 27 април: През уикенда много ниски сутрешни температури и слани, от вторник по-чувствително затопляне

Публикувана на: 20.04.2017г. 90 прегледа

През нощта облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3. За района на В. Търново се очаква минимална температура 2 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност, на места ще превалява слаб дъжд. През нощта срещу събота облачността ще намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 8 и 11, за В. Търново максимална температура 9 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.3 през 2008 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 1.6 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 27 минути и ще залезе в 20 часа и 07 минути. Фаза на Луната: шест денонощия преди новолуние.

В събота и неделя преди и около обяд ще има променлива купеста облачност. След обяд облачността често ще бъде значителна и на места, предимно в планинските и полупланински райони, се очакват и гръмотевици и превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад. От понеделник до четвъртък преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд ще има променлива купеста облачност. В понеделник ще духа слаб вятър от запад-северозапад. От вторник до четвъртък ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо.

В събота, неделя и понеделник минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2, максималните ще бъдат в интервала 13 – 16. На много места ще има слани. От вторник до четвъртък се очаква затопляне. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6. Максималните ще бъдат в интервала 15 – 20.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. В събота и неделя ще има променлива до значителна облачност и след обяд и вечерта на места е възможно да превали дъжд и сняг. Ще духа силен вятър от северозапад. От понеделник до четвъртък ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 м в петък ще бъде между минус 2 и 0, в събота и неделя – между 0 и 2. От понеделник температурата ще се повишава и максималната на 1200 м от вторник до четвъртък ще бъде между 7 и 9. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *