Бразилец създава най-голямата графити рисунка в света | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Бразилец създава най-голямата графити рисунка в света

Публикувана на: 21.04.2017г. 56 прегледа

Бразилецът Едуардо Кобра създава най-голямата графити рисунка в света, предаде Франс прес.
Рисунката ще е на площ от близо 6000 квадратни метра. Тя може да се види върху стената на завод за шоколад край магистрала в Сао Пауло. Тъй като площта обаче е малка, художникът реши да продължи с рисунката и върху другите стени на сградата.
Творбата представлява млад индианец от Амазонка, който плава с лодката си, в която пренася какао насред шоколадова река. Фреската ще се разпростира в завършен вид на площ от 5742 квадратни метра. Така Едуардо Кобра ще счупи собствения си рекорд на Гинес. Той го постави с творба в Рио де Жанейро по повод Олимпийските игри от миналата година.
Работата по изрисуването на най-голямата стенна рисунка в света досега отне на твореца 2 месеца. Екипът му работи от 8 до 18 ч. и са необходими 12 крана, за да бъдат издигнати помощниците на Кобра до скелето, с помощта на което рисуват участъци от графити творбата.
Рисунката се очаква да бъде завършена след две седмици. Досега са използвани 1000 литра боя в 4000 аерозолни опаковки.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>