"Машината на времето" показват в Сливен | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

„Машината на времето“ показват в Сливен

Публикувана на: 21.04.2017г. 138 прегледа

Карнавал под надслов „Машината на времето“ ще се състои в Сливен. Това съобщиха организаторите от музеите, художествените галерии и Община Сливен.
Карнавалът е част от програмата по отбелязване на инициативата „Нощ на музеите“ на 20 май в града. Шествието ще тръгне в 18.30 часа от Стария бряст и ще премине по главната улица. Отличените ще получат награди.
За да участва в карнавала, всеки трябва да реши в кой век иска да се върне и как иска да бъде облечен. Може да бъде древен тракиец, византиец, прабългарин, болярин, български цар, възрожденец, чорбаджия, българин от 19-ти или 20-ти век, или българин от днешно време.
С идеи и консултации ще съдействат музеите и художествените галерии в Сливен: в Регионален исторически музей – избран от участника исторически период, къща-музей „Сливенски бит“ – облеклата, характерни за 19-ти век, в Музей на текстилната индустрия – български народни носии, в къща-музей „Хаджи Димитър“ – хайдути и войводи, в крепост „Туида“ – тракийски и средновековни облекла, в къща-музей „Добри Чинтулов“ – възрожденци, в художествена галерия „Димитър Добрович“ – с абитуриентските рокли и костюми на родители.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *