Много хора помогнаха на Александър от Бяла черква, сега и той прави жест | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Много хора помогнаха на Александър от Бяла черква, сега и той прави жест

Публикувана на: 21.04.2017г. 121 прегледа

Александър Стефанов от Бяла черква е сред множеството доброволци, които искат да помогнат на абитуриенти в затруднено финансово състояние. Младият мъж ни потърси с желанието да дари своя костюм на някое момче, което все още не е намерило подходящо облекло за завършването си. „Костюмът включва сако и панталон, които на практика са нови, обличани са само веднъж. Искам да дам възможност на семейство в затруднено положение или на дете без родители да изпитат емоцията от завършването на училище така, както и другите ученици, като им даря костюма си”, споделя 28-годишният Александър. Към идеята се присъединява и негов приятел, който също иска да дари своя тоалет от бала. Двата костюма са размери М и S и чакат новите си собственици.

Благотворителността не е чужда на Александър, който преди време се нуждаеше от помощ за лечението си и на апела му отвърнаха много хора от цялата страна. Животът му се преобръща след нелеп инцидент с мотор през юли 2011 г., при който получава тежки травми, вследствие на които е парализиран. Въпреки необнадеждаващите прогнози на лекарите у нас Сашо показва изключителна борбеност и сила на духа. Той и приятелите му стартираха мащабна благотоворителна кампания за набиране на средства за лечението му. В инициативата се включи и предаването на Наталия Симеонова „Предай нататък”. Досега Александър е преминал две операции и два курса на лечение със стволови клетки в Солун, а в момента продължава активно с рехабилитациите. Надява се така, както на него са му помогнали много хора, и той да може да зарадва някого, който има нужда от помощ.

Весела БАЙЧЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *