Танцьори от цялата страна идват в събота за „Болярско надиграване“ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Танцьори от цялата страна идват в събота за „Болярско надиграване“

Публикувана на: 21.04.2017г. 33 прегледа

ТАНЦЬОРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПРИСТИГАТ ЗА ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ ТАНЦОВИ СЪСТАВИ „Болярско надиграване”. 28 състава ще се надиграват в събота в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, когато според регламента танцьорите ще покажат хоро от своята етнографска област и хореографски разработки.

Наградите са три, има отличие за най-добра хореография, награда на кмета на Велико Търново и на спонсорите. Призът на името на основателя на конкурса Валери Вълев тази година ще бъде присъден на победителя в надиграването с Ганкино хоро. Отново в края на състезателния ден ще бъдат избрани най-красивите болярин и болярка, на които организаторите ще връчат по една царска корона.

В неделя е конкурсът за деца и юноши. Тази година идват 16 състава, които са разделени в три възрастови групи. Децата ще танцуват народен танц и авторска хореография. За всяка група има по три призови отличия, има награда и за най-добър хореограф, както и отличие на кмета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>