Танцьори от цялата страна идват в събота за "Болярско надиграване" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Танцьори от цялата страна идват в събота за „Болярско надиграване“

Публикувана на: 21.04.2017г. 139 прегледа

ТАНЦЬОРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПРИСТИГАТ ЗА ПОРЕДНОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА ЛЮБИТЕЛСКИ ТАНЦОВИ СЪСТАВИ „Болярско надиграване”. 28 състава ще се надиграват в събота в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, когато според регламента танцьорите ще покажат хоро от своята етнографска област и хореографски разработки.

Наградите са три, има отличие за най-добра хореография, награда на кмета на Велико Търново и на спонсорите. Призът на името на основателя на конкурса Валери Вълев тази година ще бъде присъден на победителя в надиграването с Ганкино хоро. Отново в края на състезателния ден ще бъдат избрани най-красивите болярин и болярка, на които организаторите ще връчат по една царска корона.

В неделя е конкурсът за деца и юноши. Тази година идват 16 състава, които са разделени в три възрастови групи. Децата ще танцуват народен танц и авторска хореография. За всяка група има по три призови отличия, има награда и за най-добър хореограф, както и отличие на кмета.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *