Ученици подредиха изложба в СУ „Емилиян Станев“

СВОИТЕ ТВОРБИ В СТИЛ АРТ НУВО ПОДРЕДИХА ВЧЕРА В СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ – В. ТЪРНОВО, УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО УЧАСТВАТ В ПРОЕКТА „АРТ НУВО – АРТ РЕНУВО“. Всички изделия, които момчетата и момичетата показват, са изработени по време на пътуването на тийнейджърите в Дортмунд, Германия. Посещението им там е било финална визита по проекта, в който търновската гимназия работи вече трета година и по който си партнира с училища от Румъния, Словения, Шотландия, Германия и Франция. Като част от експозицията, учениците показват и снимки от дейностите, в които са участвали, докато са били в Дортмунд.

ДЕМОНСТРАЦИЯ НА РИСУВАНЕ ВЪРХУ ВОДА НАПРАВИХА ПО ВРЕМЕ НА ЕКСПОЗИЦИЯТА УЧЕНИЦИТЕ И ТОВА беше най-атрактивната част от представянето им пред техните съученици.

10 ученици от IX, X и XI клас са пътували в началото на април до Германия. Всички те учат в паралелките по изобразително изкуство в търновската гимназия. Участвали са в седем уъркшопа, в които са имали възможност да рисуват със светлина, да правят витражи и макети на сгради. Учили са се да използват стила във фотографията и модата.

Проектът приключва тази година. Гимназията спечели проекта по програма „Еразъм +” и получи за него 55 000 евро. Негов координатор беше учителката по история Антоанета Палангурска. Заедно с нея работиха още две нейни колежки – Бояна Пеева и Галя Везорова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *