Започва грандиозен ремонт по проект за 150 000 лв. на читалището в Масларево | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Започва грандиозен ремонт по проект за 150 000 лв. на читалището в Масларево

Публикувана на: 26.04.2017г. 83 прегледа

Повече от 50 г. сградата на „Паисий Хилендарски – 1902“ не е ремонтирана основно

Започва грандиозен ремонт на сградата на Народно читалище „Паисий Хилендарски – 1902“ в Масларево, какъвто не е правен поне 50 години. Спечеленият проект е по „Красива България“ на стойност 149 680 лв. с ДДС, от които общината дава 76 337 лева.

Строително-монтажните работи предвиждат ремонт на покрива, ремонт на пода и подмяна с ламинат на сцената на зрителната зала. Подмяна на дограма – врати и прозорци. Циклене и лакиране на дюшеме. Консервация и лакиране на дървените столове. Подмяна на осветителните тела. Облицовка с акустичен гипсокартон. Окачен таван от минерални пана и минерална вата. Боядисване с латекс и външно боядисване на релефни фасади с фасаген. Ремонт на тротоари около читалището. Тепърва ще се търси изпълнител на поръчката.

В читалището в Масларево функционират две самодейни групи. Женската певческа група „Зорница“ миналата година празнува 10 г. от създаването си и в нея участва и кметицата Петранка Маринова. Другата група е детска и се казва „Слънце“. Тя е вокално-театрална.

За тази година това е първият одобрен проект за ремонт на селско читалище в общината.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *