Алберто и Детелинка разиграха ромска сватба в Раданово | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Алберто и Детелинка разиграха ромска сватба в Раданово

Публикувана на: 26.04.2017г. 69 прегледа

Чудна приказна сватба се изви в Раданово, организирана от библиотекарките Антония Хайдарова и Иванка Андреева към НЧ „Светлина 1883”. Учениците от ОУ „Кирил и Методий” се включиха с огромно желание в организираната от библиотекарките вечер, на която отбелязаха Международния ден на ромите.

Учениците пресъздадоха точния обичай, по който се провежда една традиционна ромска сватба – къносване и искане на булката, а веселбата продължи с традиционния за тях кючек.

В РОЛЯТА НА МЛАДОЖЕНЕЦА БЕ Алберто, на 11 г., „булката“ бе 10-годишната Детелинка. Техни роднини бяха в ролите на свекърва и свекър и се бяха постарали тържеството да прилича на истинска сватба, като от приказките.

Тържеството беше уважено от заместник-кмета на община Полски Тръмбеш Назиф Кадир, който остана много доволен от децата и почерпи всички за празника.

Коментари за "Алберто и Детелинка разиграха ромска сватба в Раданово"

  • 26.04.2017 в 17:25

    ТО В РАДАНОВО ОТ НАГЛИ ЦИГАНЯ ЧОВЕК ДА ГО Е СТРАХ ДА СЕ ПОКАЖЕ ВЕЧЕ!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>