Духовият оркестър на СУ "Емилиян Станев" втори в национален конкурс | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Духовият оркестър на СУ „Емилиян Станев” втори в национален конкурс

Публикувана на: 10.05.2017г. 646 прегледа

ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ВТОРО МЯСТО ОТ ДЕСЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕГЛЕД НА ученическите духови оркестри и мажоретни състави, който се проведе във Вършец. С повече от 700 музиканти от още 12 оркестъра са мерили сили търновските ученици. Музикантите на маестро Цветанов са се представили с Холандски марш, с Besame Mucho на Веласкес и Чичовото хоро на Георги Андреев, обработката за духов оркестър е на маестро Харалампи Попов.

В продължение на два дни оркестрите са дефилирали по централните улици на града и са свирили на сцената пред местното читалище. В прегледа са участвали 13 духови оркестъра и четири мажоретни състава.

Миналата година на същия фестивал възпитаниците на маестро Йордан Цветанов се класираха трети.

25 са музикантите на духовия оркестър в най-голямата гимназия в областта. Децата свирят изключително разнообразен репертоар от маршове, рок, народни хора, танго и валс.

През есента училището ще направи и кастинг за мажоретки, като в него ще могат да участват момичета от всички училища в града.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!