Апартамент на цената на хотел правят във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Апартамент на цената на хотел правят във Велико Търново

Публикувана на: 17.05.2017г. 402 прегледа

Кран е нает специално за да преобрази два етажа в мезонет в кв. „Картала“

СУПЕРЛУКСОЗЕН ПАНОРАМЕН МЕЗОНЕТ, СБОР ОТ ДВА ГОЛЕМИ АПАРТАМЕНТА, ПРАВЯТ С НЕТРАДИЦИОННО ИНЖЕНЕРНО РЕШЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КВАРТАЛ „КАРТАЛА“. Според запознати цената на цялата операция ще излезе малко над 600 хил. лв., което прави жилището най-скъпото в региона. Стойността му надвишава дори пазарната цена на няколко хотела, които бяха продадени наскоро в града. Заради уникалния проект дори е нает специален високоподемен кран, който да доставя материалите до 7-мия и 8-мия етаж, без да се създават неудобства за комшиите, показа наша проверка на място. Случаят е прецедент за града и толкова любопитен, че на място вчера дойде да огледа лично главният архитект на общината Николай Малаков. „Хрумването е доста интересно и необичайно. Инвеститорът е направил предварително общо събрание, за да поиска позволение от живущите и да се извини за притесненията. Човекът е наел кран, за да не поврежда входа и асансьорите, а за компенсация ще направи нова хидроизолация на сградата. Реално се прави мезонет, но без да се пробива плочата, а с външно панорамно стълбище откъм терасите. За целта не се изисква специално позволение. Говорих и с проектанта на блока арх. Юри Любомирски, защото случаят ме заинтригува“, коментира арх. Малаков.

НОВИЯТ СУПЕРМЕЗОНЕТ Е НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ ХРИСТО РАЧЕВ, РАЗБРА „БОРБА“. Практически бизнесменът е закупил два големи апартамента от по 150 кв. метра, намиращи се един под друг на двата последни етажа от блока на ул. „Стоян Михайловски“. Сградата е построена преди пет години. За да свърже двете жилища, инвеститорът прави външни стълбища между тях от… терасите. За да доставя материали и да изхвърля ненужния отпадък, той наел мощен кран, с който да оперира на височина от над 25 метра, без да притеснява комшиите и да замърсява района. Според запознати само цената на машината е почти 1000 лв. дневно, а тя работи вече седмица на обекта. Общата инвестиция за начинанието пък е почти 600 хил. лв.

С. МАРИНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "Апартамент на цената на хотел правят във Велико Търново"

 • 17.05.2017 в 8:54

  КАТО СПРАТ СУБСИДИИТЕ ТОЗИ ХОТЕЛ,СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА КОГО ЩЕ ГО ПРОДАДЕ????

  Отговор
  • 17.05.2017 в 13:30

   На мене. От кога чакам да го направят.

   Отговор
 • 17.05.2017 в 13:00

  Този не е ли общински съветник от Герб?

  Отговор
  • 17.05.2017 в 21:54

   Бургията е проста и ще му гледаме сеира.Преди 5 години продаваше багажника на колата си, а сега мечонет на Картала.

   Отговор
   • 18.05.2017 в 13:53

    Ами то точно такива станаха земеделци!Нямат нищо общо с представата на хората за онези отрудени хора…

 • 17.05.2017 в 13:14

  Котато правите реклама на г-н ХРИСТО РАЧЕВ, моля нека тя да звучи по-умерено. Иначе е обидно за драгия читател. Супер звучи, че не иска да пречи на комшиите, но пречи на целия трафик от и за Картала. И какво значи, че ще прави нова хидроизолация и това е бонус за комшийте. Блокът е на 5 години, едва ли е протекъл. Просто той иска да се застрахова, защото е над главата му и го представя като благоволение. А това, че не се иска одобрение за стълбище от терасата пак не можах да го схвана – за остъкляване се иска одобрение, а за такава конструктивна промяна – не.

  Отговор
 • 17.05.2017 в 13:20

  Ами това са данъците на обикновените хора ,които държавата им плаща като субсидии за земеделска площ.Вместо да модернизира и възражда примерно зеленчукопроизводство,щото тези субсидии се изплащат с презумпцията за развитие и стабилизиране на селскостопанското им производство, що да не си направи селянина пентхаус за милион.

  Отговор
 • 17.05.2017 в 14:12

  Това е поредна илюстрация как в България се инвестират пари, предназначени за земеделие ! За това нека не се възмущава никой от това, че в България освен зърно-друга селскостопанска продукция не се произвежда !

  Отговор
 • 17.05.2017 в 15:30

  Надявах се десетилетието на малоумниците да е към края си – но явно то сега започва

  Отговор
 • 17.05.2017 в 16:10

  Крайно време е определението „селскостопански производител“ да има някакво истинско съдържание на базата на което тези лица да бъдат субсидирани.За мен държавата трябва да нарича „селскостопански“ само онези които са разпределили производството си в различни дейности(зеленчукопроизводство,овощарство,лозарство,животновъдство и т.н),а не като тези тарикати , които се мислят за такива, отглеждайки 2-3 култури съвременни сортови ,които са толкова устойчиви и са ГМО,че не са зависими дори от времето и природата.

  Отговор
  • 17.05.2017 в 21:29

   Защо говориш глупости след като ясно се вижда, че нямаш ни най-малка представа от земеделие?

   Отговор
 • 18.05.2017 в 19:15

  Ало НАП спите ли? А произхода на парите? Субсидиите дали са предназначени за подобен род инвестиции?

  Отговор
 • 18.05.2017 в 19:54

  А бе, тоя щом е толкова паралия защо не си направи една къща като хората, ами се качил на главите на хората – явно има да избива някакви комлекси…..

  Отговор
 • 19.05.2017 в 12:08

  Земеделието е единствения сектор, който осигурява стабилен доход на много хора. Не плюйте по хората, които Ви осигуряват суровината за насъщния. Доскоро българина разбираше много от футбол, а сега взехте да разбирате и от земеделие. Никой от нас не иска цената за килограм хляб да стане 5 лв., а цената на олиото да е като на зехтина. Ако не са високите ренти в земеделието много хора едва ще свързват двата края.

  Отговор
  • 20.05.2017 в 21:53

   Лиляно,да знаеш че си много зле щом за теб земеделие означава да наемеш 20 хиляди декара,да купиш три комбайна и да мислиш,че даваш хляба на хората!Тази е и причината и мисленето на такива като теб селата ни да изчезнат ,а истинското ни земеделие да е останало в миналото.

   Отговор
   • 21.05.2017 в 20:44

    Не ме е страх да коментирам с истинското си име, но очевидно г-н/г-жо Опа не мога да кажа същото за Вас!

 • 19.05.2017 в 21:29

  Това е един от най качествените жилищни комплекси, построени в града ни, за хора с вкус и високи изисквания. Качество, лукс и комфорт. Сградата впечатлява с елегантния си и изтънчен силует. Инвеститора е СГ ИНВЕСТ ЕООД на строителния предприемач Станимир Божидаров Георгиев

  Отговор
 • 22.05.2017 в 17:21

  „за хора с вкус и високи изисквания. Качество, лукс и комфорт. Сградата впечатлява с елегантния си и изтънчен силует“
  Господине ,
  Вие имате ли критерий за лукс и елегантност?

  Отговор
 • 23.05.2017 в 20:03

  Винаги съм знаела че липсата ми на вкус и ниските ми изисквания ще ми попречат да придобия нещо качествено, а както се вижда и от правото да имам съседи от каймака на обществото.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *