Арабин с непробудния си сън вдигна накрак елитен търновски хотел | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Арабин с непробудния си сън вдигна накрак елитен търновски хотел

Публикувана на: 17.05.2017г. 84 прегледа

ДЕЛОВА ЕДНОСЕДМИЧНА КОМАНДИРОВКА В СТАРАТА СТОЛИЦА НА АРАБИН изкара акъла на управата на елитен търновски хотел, но драматичната случка в крайна сметка завърши с щастлив край въпреки опънатите нерви на персонала на билдинга и на домакина на чуждестранния бизнесмен.

Историята се развива преди около месец, но по молба на домакина на арабина, който от години живее и работи в Швеция, не назоваваме имената на хотела и главните герои, които се пазят в редакцията. А и заради благоприятната развръзка случаят не намира място в официалния полицейски бюлетин на ОДП във Велико Търново.

Известният търновски предприемач, който от години има бизнес с храни, сам ни разказа премеждията си. Човекът има солиден бизнес с различни видове храни, които пакетира и изнася в страни от Балканите, Европа и Азия. С чуждестранните си партньори боляринът общува и работи предимно чрез интернет, но имал делова практика, когато осъществява първи контакт, новите му партньори да го посещават на място, за да се запознаят от първа ръка с естеството на бизнеса. Така се случило и с въпросния арабин, чиято втора родина преди много години станала Швеция. Чужденецът заявил бизнес визита във Велико Търново в рамките на седмица и нашият съгражданин организирал посещението му от първия до последния ден, като се погрижил да има и културна програма.

Настъпила последната вечер, след която гостът щял да отпътува, като преди това обаче трябвало да каже решението си – дали ще работи дългосрочно с великотърновския бизнесмен, като дистрибутира продуктите му на големия пазар в Швеция. Последната вечер двамата бизнесмени леко се отпуснали и дори си позволили бутилка вино в повече от обичайното. Вечерта била топла и живописна и гостът поискал да се прибере до хотела си пеша, за да се наслади на търновското нощно небе. Въпреки че домакинът бил скептичен и се притеснявал за безопасността на инвеститора, той все пак склонил, тъй като ресторантът бил близо до хотела. Двамата се разделили с уговорката на другия ден в 10.00 ч. домакинът да го вземе.

„Както се разбрахме, точно в 10.00 ч. паркирах и зачаках. Минаха 15 минути, но гостът ми все не слизаше, което много ме учуди, тъй като по начало той е суперточен“, разказа бизнесменът. След още толкова време той все пак решил да му се обади, но въпреки настоятелните позвънявания отсреща телефонът упорито мълчал… Това дошло в повечко на нашия съгражданин.

„ПРЕЗ ГЛАВАТА МИ МИНА КАКВО ЛИ НЕ. ВЕЧЕ СИ ПРЕДСТАВЯХ НАЙ-ЛОШИЯ СЦЕНАРИЙ, когато не издържах и отидох на рецепцията на хотела с молба да проверят апартамента. Оттам се отзоваха много любезно и при проверката се оказа, че… вратата е заключена отвътре. От една страна, ми олекна, че човекът не се е загубил и не е в неизвестност, от друга обаче, отново изтръпнах, защото въпреки позвъняванията и страховитите чукания по вратата на апартамента отвътре не се долавяше какъвто и да е признак на живот“, разказа премеждията си 43-годишният търновец. Драмата продължила по обед, когато вече и цялата управа на хотела се разтревожила сериозно. Това накарало ръководството да вземе решение и… вратата на временния дом на арабина била разбита. Облекчението на домакините било огромно, когато намерили вътре чужденеца, спящ дълбок сън въпреки цялата шумотевица. В крайна сметка той бил събуден и след като осъзнал в каква инфарктна ситуация е поставил без да иска търновците, той поднесъл своите искрени извинения. Случката не само завършила с щастлив край, но и с дългосрочен договор за партньорство между арабина и нашия съгражданин.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

loading...

Коментари за "Арабин с непробудния си сън вдигна накрак елитен търновски хотел"

  • 22.05.2017 в 11:55

    Журналистката Е. СВЕТОСЛАВОВА да вземе да си потърси друга работа. Тъпото разказче, което е сътворила може да впечатли учителката по литература в някое село, но за областен вестник е жалка работа. За в-к Борба е желателно да си подбира по-добре журналистите, защото с такова „качество“ вече не ми минава през ума идеята да си го купувам на хартия. Стана пълна пародия от платени статии и некадърни съчинения.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *