Германска фондация с ново дарение за горнооряховската болница | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Германска фондация с ново дарение за горнооряховската болница

Публикувана на: 19.05.2017г. 90 прегледа

НОВО ДАРЕНИЕ НАПРАВИ НЕМСКАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ „ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИЯ“ НА БОЛНИЦАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Благодетелите дариха 5 хил. лв. за ремонт на част от детското отделение. С парите бе обновено помещението на млечната кухня, което от години не функционираше и се нуждаеше от ремонт. В момента тече реновиране и на четири стаи в кърмаческия сектор, разказа д-р Иван Иванов – управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това е поредното дарение на организацията, след като през есента на миналата година осигуриха 12 хил. лв. за обновяване на санитарния възел в педиатрията. Тогава председателят на „Помощ за България“ Юрген Мюлер и неговата съпруга Риа посетиха отделението, за да видят крайния резултат, и зарадваха децата с подаръци.

„От началото на годината досега през отделението са преминали 354 деца, докато за същия период на миналата година бяха 314. Общо за цялата 2016 г. при нас са лекувани 864 деца“, уточни д-р Елена Ангелова – началник на детското отделение.

Любопитен факт за организацията „Помощ за България“ е, че помага на страната ни вече 18 години, организирайки различни инициативи в немския град Албщад, който се намира близо до Щутгард. Началото на организацията е поставено по линия на немския Червен кръст, който изпраща Юрген Мюлер и други доброволци у нас да помагат на детските домове. След влизането на България в ЕС тази дейност е преустановена, но Мюлер решава да продължи да помага на страната ни и основава своята фондация. Чрез нея помага на болнични заведения, възрастни хора и домове за деца. Във фондацията членуват около 150 германци, като даренията се събират от членски внос и различни благотворителни инициативи.

Весела БАЙЧЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *