Двама изпечени домови крадци отиват на съд | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Двама изпечени домови крадци отиват на съд

Публикувана на: 19.05.2017г. 73 прегледа

Непълнолетният Емил Рашев, с 14 присъди до момента, и 30-годишният Юлиян Генчев, с 10 осъждания, отиват на съд в Свищов и Велико Търново за поредните си набези в региона.

Районна прокуратура – Свищов, внесе в съда обвинителен акт срещу непълнолетен за извършена поредна кражба. Обвинението срещу Емил Рашев е за това, че на 23.03.2017 г. в с. Александрово направил опит да отнеме чужди движими вещи на обща стойност 537,41 лв., но бил заловен на място от стопанина. Обвиняемият е осъждан 14 пъти за различни престъпления от общ характер, като последната му присъда е влязла в сила на 16.03.2017 г., като му е определено едно общо наказание лишаване от свобода за срок от 8 месеца.

30-годишен рецидивист отива на съд във В. Търново за домови обири в града на стойност 5707 лв. за извършени кражби на вещи от жилища. Юлиян Генчев действал в края на миналата година и обрал два апартамента.

Той е осъждан десет пъти за различни престъпления, предимно за кражби. Специализиран в отключване на секретни патрони чрез използване на технически средства. В началото на октомври 2016 г. отседнал в апартамента на свой познат в града, като не криел, че извършва кражби. Обвиняемият излизал сутрин, като набелязвал жилища, в които може да проникне, и се връщал чак вечерта. В апартаментите влизал, като отключвал входната врата с помощта на шперцове, а откраднатите вещи продавал. По искане на прокуратурата Юлиян е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *