Започна ремонт в търновската детска градина "Здравец" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Започна ремонт в търновската детска градина „Здравец”

Публикувана на: 19.05.2017г. 246 прегледа

КУХНЕНСКИЯТ БЛОК И САНИТАРНИТЕ ВЪЗЛИ В ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА „ЗДРАВЕЦ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ БЪДАТ ОСНОВНО ОБНОВЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО. Ремонтирани ще бъдат водоснабдителните и канализационните съоръжения в тези помещения, както и падналата мазилка по фасадата на сградата.

Финансиране ще бъде осигурено по инвестиционната програма на общината. Екипът на търновския кмет продължава да търси механизми за финансиране на доизгражането на новото крило на ЦДГ „Здравец”, чиято фасада ще бъде допълнително обезопасена. Пристройката е в груб строеж, а за довършването й са необходими около 600 000 лева. Една от обсъжданите възможности за финансиране е по мерките на българо-румънското партньорство, но се чака решение от оценителната комисия.

През 2011 г. тогавашният състав на Великотърновския общински съвет предостави на Министерството на отбраната част от двора на ЦДГ „Здравец” за строителство на нов корпус. Изграждането обаче бе спряно и пристройката остана на ниво груб строеж. Поради това кметът Даниел Панов проведе редица разговори с двама министри на отбраната. Усилията му се увенчаха с успех и през 2014 г. Община Велико Търново си върна собствеността върху недовършената сграда, а казусът бе разрешен в полза на децата на старопрестолния град и техните родители.

След окончателно доизгражане на корпуса капацитетът на ЦДГ „Здравец” ще бъде увеличен с още 60 деца. След завършването на пристройката предстои облагородяване на двора на детската градина.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *