Международен съдия по борба е началник на паяка във Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Международен съдия по борба е началник на паяка във Велико Търново

Публикувана на: 19.05.2017г. 177 прегледа

Иван Ламбов: „Приходите от сините зони отиват директно в общинския бюджет“

ТОЙ НИКОГА НЕ Е ДАВАЛ ИНТЕРВЮТА, ВИНАГИ Е ПРЕДПОЧИТАЛ ДА СТОИ ИЗВЪН СВЕТЛИНАТА НА ПРОЖЕКТОРИТЕ, НЕ ОБИЧА ПУБЛИЧНОСТТА и философията му е простичка – „просто си върша работата“. Малцина знаят как точно изглежда Иван Ламбов – шефът на недолюбваната фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Наш екип от години опитваше да го склони за интервю и снимка, но той с неохота прие едва сега. 49-годишният Ламбов е действащ международен съдия по борба и бивш републикански шампион в този спорт като състезател. Брат му е известният футболист на горнооряховското „Локо“ Петьо Ламбов.

„Вярвам, че правилата и законите трябва да се спазват – така съм работил още като полицай и това беше моят принцип, докато бях в системата на МВР. Знам, че заради работата ми в момента много хора ме мразят, дори без да са ме виждали. Българинът е чувствителен, като му бръкнеш в джоба и го заставиш да спазва правила, които го ощетяват по някакъв начин, но аз съм „перде“ и това ми помага. Правя каквото трябва – пък да става каквото ще“, започва разговорът Ламбов. Той е категоричен, че не приема ходатайства и автомобилът за репатриране отнася както масови, така и скъпи коли, които доскоро бяха „недосегаеми“. „Снимаме всеки случай, за да докажем при нужда нарушението. Действаме и по сигнали от граждани“, допълва още шефът. Той подчертава, че дружеството работи по договор с общината и получава по около 20 ст. за обслужване на всяко паркомясто в града. Останалото отива в общинската хазна. „Има почти 600 места за кратковременно паркиране, но мнозина не знаят, че ние сме просто инкасатори и събираме таксите, които после внасяме за общината, и за тази услуга ни се плаща“, подчертава той.

ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ БЪДЕ ОБОСОБЕНА НОВА ЗОНА ЗА ПАРКИРАНЕ НА УЛ. „ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ“. Община Велико Търново задейства процедура за получаване на 6 паркоместа от втория мол, който бе построен с това условие върху част от общинска територия. Отделно по отсечката ще се направят още десетина места, информира Ламбов. Според него фирмата ще поиска финансова помощ за втори паяк, който е необходим за контрола на спирането в града, особено нощем. „Безразборното спиране води до задръстване и блокиране на трафика. Затова там, където има подобни проблеми, ще правим сини зони“, категоричен е той.

ОТСКОРО ФИРМАТА ПОЛУЧИ И ДОГОВОР ЗА ПОДДРЪЖКА НА МАРКИРОВКАТА И ПОСТАВЯНЕТО НА ПРЕДПАЗНИ ОГРАДИ. Според Ламбов вече зебрите и осевите линии се чертаят с австрийска боя, която е много по-трайна и не се замърсява лесно. Цената й е по-висока с около лев за литър. Към нея се прибавят и специални фосфоресциращи перли, за да личат и през нощта. Загърбена е практиката да се работи с топъл пластик, който е три пъти по-скъп, но при дъжд и през зимата става хлъзгав и допринася за инциденти. Около 700 – 800 г боя отива за начертаване на квадратен метър зебра. „Мнозина ни съветват да работим нощем, при слаб трафик, но в тези часове има конденз и работата ни става неефективна“, обяснява Ламбов.

С. МАРИНОВ

Сн. авторът

loading...

Коментари за "Международен съдия по борба е началник на паяка във Велико Търново"

  • 19.05.2017 в 20:44

    И аз съм перде , днес обикалях около половин час зад Бианко , около поликлиниката и зад Магро и не видях никъде служители със светлоотразителни жилетки от които да си купя заветния лотариен билет който да изтрия с указан ден дата и час. Отказвайки се от тази невъзможна мисия се отправих към друго занимание което ме отведе към друга гледка а именно ваши служители сладко си пушеха на раздумка между Летиция и банката на сянка а други старателно отлепваха стикери от тротоара под ДСК – тоест зареждаха капана за нови жертви предимно от други градове където такава наглост не съществува а паяка направи три курса докато изпием по едно кафе на Роял – на вашите години съм и съм живял в бурни времена на рекет и беззаконие но такова целенасочено и арогантно отношение към хора от други населени места попаднали във елементарните ви капани не съм виждал -явно паяка е структороопределящ за икономиката на града . И още нещо като вдигате автомобил го правете със достойнство а не да се оглеждате като крадци и да бързате без да ви пука за автомобила от страни изглеждате много смешни и жалки .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *