Приходите на хотелите растат, но не и данъкът, който плащат | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Приходите на хотелите растат, но не и данъкът, който плащат

Публикувана на: 19.05.2017г. 84 прегледа

Приходите от нощувки във Велико Търново за последния месец са 869 800 лв., или с 10.6% повече в сравнение със същия период на миналата година, информират от Териториалното статистическо бюро. Независимо от солидния оборот обаче в хазната на старата столица постъпва символичен туристически данък. Приходите от български граждани нарастват с 12.1%, а тези от чужди граждани – с 3.1%. Най-голяма част от реализираните приходи от нощувки през месеца в региона са постъпили в местата за настаняване, категоризирани с 1 и 2 звезди.

През март 2017 г. в област Велико Търново са функционирали 107 места за настаняване с над 10 легла. Общият брой на нощувките в тях е 22 227, като увеличение се наблюдава в местата за настаняване с 3 звезди и в тези с 1 и 2 звезди, докато в местата за настаняване с 4 и 5 звезди е регистрирано намаление на нощувките с 10.8%.

Общата заетост на леглата в област Велико Търново е с 8.1 процентни пункта по-ниска от регистрираната средна за страната.

loading...

Коментари за "Приходите на хотелите растат, но не и данъкът, който плащат"

  • 21.05.2017 в 18:31

    Когато вкарат в действие интегрираната система за регистрация на нощуващите – в полицията, НАП и общината, хотелиерите ще излязат на „светло“.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *