Момичета от СУ "Емилиян Станев" продават благотворително свои произведения на изкуството | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Момичета от СУ „Емилиян Станев“ продават благотворително свои произведения на изкуството

Публикувана на: 30.05.2017г. 869 прегледа

СЕДЕМ МОМИЧЕТА ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ИЗРАБОТИХА ПОВЕЧЕ ОТ 200 СУВЕНИРА, които продават пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Всички средства отиват за лечението на 4-годишната Иванна, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност.

Искрена Димитрова, Василена Диманова, Амалия Стефанова, Гергана Василева, Преслава Тодорова, Магдалена Дончева и Надежда Бенкова са работили в продължение на четири дни под ръководството на своята учителка по рисуване Магдалина Чолакова. Младите художнички са ученици в 9 и 11 клас в паралелките по изобразително изкуство на гимназията.

Момичетата предлагат ръчно изработени медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази, както и още много произведения на изкуството, с надеждата те да станат украшение и скъп спомен за повече великотърновци с широки сърца.

Това е третата инициатива в името на четиригодишното момиченце. Досега за Иванна са събрани близо 7300 лв. Благотворителният базар е отворен до 1 юни включително от 10 до 19 часа.

Можете да помогнете на Иванна и като преведете средства по дарителската ѝ банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG17STSA93000024333592

BIC: STSABGSF

Иванна Йорданова Илиева, гр. Варна

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!