49 четения

Момичета от СУ „Емилиян Станев“ продават благотворително свои произведения на изкуството

СЕДЕМ МОМИЧЕТА ОТ СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ ИЗРАБОТИХА ПОВЕЧЕ ОТ 200 СУВЕНИРА, които продават пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Всички средства отиват за лечението на 4-годишната Иванна, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност.

Искрена Димитрова, Василена Диманова, Амалия Стефанова, Гергана Василева, Преслава Тодорова, Магдалена Дончева и Надежда Бенкова са работили в продължение на четири дни под ръководството на своята учителка по рисуване Магдалина Чолакова. Младите художнички са ученици в 9 и 11 клас в паралелките по изобразително изкуство на гимназията.

Момичетата предлагат ръчно изработени медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази, както и още много произведения на изкуството, с надеждата те да станат украшение и скъп спомен за повече великотърновци с широки сърца.

Това е третата инициатива в името на четиригодишното момиченце. Досега за Иванна са събрани близо 7300 лв. Благотворителният базар е отворен до 1 юни включително от 10 до 19 часа.

Можете да помогнете на Иванна и като преведете средства по дарителската ѝ банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД

IBAN: BG17STSA93000024333592

BIC: STSABGSF

Иванна Йорданова Илиева, гр. Варна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *