1962 лв. събраха ученици за малката Иванна

1645,53 ЛВ. БЯХА СЪБРАНИ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНИЯ БАЗАР НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ БИЖУТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Сумата отива за лечението на четиригодишната Иванна, която е болна от хронична бъбречна недостатъчност.

Базарът продължи четири дни и на него бяха разпродадени бижутата, изработени от седем момичета от IX и XI клас от паралелките по изобразително изкуство. Момичетата са работили заедно със своята учителка по рисуване Магдалина Чолакова и бяха успели да направят медальони, обеци, рисунки върху стъкло, огледала и вази.

Още 317 лв. влязоха в сметката на Нана, както я наричат близките й. Тези пари са от учениците от 3 „а” клас на СУ „Емилиян Станев”, които в последния си учебен ден вместо с букети, дойдоха на тържеството си с парите, които е трябвало да похарчат за цветята. Идеята е на класния ръководител Людмила Райкова и родителите веднага приели да се включат по този начин в благотворителната кампания. Третокласниците получиха свидетелствата си за завършен клас в тържествената атмосфера на залата, в която е била подписана Търновската конституция в музей „Възраждане и Учредително събрание”.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *