Вестник Борба - Новини от Велико Търново

След ужасите на войната сирийско семейство с три деца откри щастието във Велико Търново

ДАЛЕЧ ОТ ВОЙНАТА В РОДНОТО МУ МЯСТО – СИРИЯ, ЕДНО МЛАДО СЕМЕЙСТВО ЗАПОЧНАЛО ПРЕДИ 6 ГОДИНИ НА ЧИСТО ЖИВОТА СИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тогава съпрузите Ахмед Халюф и Хала Хармуш тръгнали към старата столица без очаквания, но с много неизвестни и притеснения дали там, накъдето са се запътили, ще бъде по-добре, или няма да успеят да се впишат в обществото. Рискували, но днес са категорични, че тук се чувстват щастливи, спокойни и са открили най-доброто място за отглеждане на двете им дъщери – Газал, на 7 г., и Гина, на 6 години, и сина им Абдул Керим, на една годинка.  

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ

Диана Тотева реставрира стенописите „Успение Богородично” и „Сретение Господне” в новоразкритата църква на Трапезица

СТЕНОПИСИТЕ ОТ НОВООТКРИТАТА ЦЪРКВА НА ТРАПЕЗИЦА РЕСТАВРИРА ВЕЧЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДИАНА ТОТЕВА, УРЕДНИК В ОТДЕЛ „ХРИСТИЯНСКО ИЗКУСТВО“ в Регионалния исторически

Read more

За поредна година успешно приключи партньорството по проект „Хоризонти” на Община Лясковец

Двадесет безработни лица завършиха успешно курс за професионална квалификация „Помощник в строителството” на територията на Община Лясковец по проект „Хоризонти”

Read more
Прочети още
Спорт

„Олимпия“ спечели седмия детски футболен турнир в Елена, Димчо Михайлов от „Чумерна“ стана голмайстор и най-добър състезател

„Олимпия“ (Стара Загора) стана победител на детския турнир по футбол 9, проведен в Елена. Спортната проява се организира от Общината

Read more
Прочети още
Крими
Прочети още
Забава и знание
Прочети още
КАКВО НАЙ-МНОГО ЧЕТОХТЕ ЮНИ МЕСЕЦ ПРЕЗ 2016, 2017 И 2018Г.

Пазарът на труда в региона полудя: Директор със заплата 1100 лв., работник пътно строителство – с 2500 лв.

ЕЛИТЕН ХОТЕЛ В АРБАНАСИ В МОМЕНТА ТЪРСИ КАМЕРИЕР СЪС СТАРТОВА ЗАПЛАТА ОТ 900 ЛВ. показа справка на „Борба“ в актуалните оферти на регионалната структура на Агенцията по заетостта, които се предлагат чрез бюрата по труда по места. Комплекс „Бряста“ край Дебелец примамва пък рецепционисти със заплати от 800 до 1000 лв. Пазарът на труда сякаш е полудял, коментират експерти и дават примери с огромни възнаграждения, които се предлагат за обикновени работници и то на позиции, които доскоро изобщо не се смятаха за престижни. Някои предложения за заплати за директори даже са двойно по-малки от тези на обикновени работници, установи наше проучване. Така например в момента охранителната компания „Боду“ ООД си търси регионален шеф, като обявеното заплащане е 1100 лв. Регионален началник издирва и Асоциацията на секретарите на общини в България от където обещават 1200 лв. В същото време фирмата „Лидер М7“ е обявила свободни позиции за работници пътно строителство, а предложеното възнаграждение е от 1500 до 2500 лв. Във Великотърновско се търсят и работници на бетонов възел.

Read more

Двама млади специалисти по ушно-гърлени болести ще лекуват по немски модел във Велико Търново

Д-р Илен Косев и съпругата му д-р Виктория Александрова всеки петък преглеждат в ДКЦ на МОБАЛ РЪКОВОДСТВОТО НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА ПРИВЛЕЧЕ ДВАМА ЛЕКАРИ С ВЗЕТА В ГЕРМАНИЯ СПЕЦИАЛНОСТ ПО ОТОЛАРИНГОЛОГИЯ за разкриване на сектор по ушно-гърлени болести. Заради мараториума на Здравната каса за финансиране на нови медицински дейности те обаче не бяха назначени на работа, но не се отказаха от Велико Търново. Д-р Илен Косев и д-р Виктория Александрова вече имат свой кабинет в старата столица и се радват на огромен интерес от страна на пациентите. Младите доктори твърдо са решени да предложат на местните хора качествена медицинска помощ изцяло по немски образец. За целта са се постарали да донесат във Велико Търново и модерна апаратура, с която да диагностицират всякакви ушно-гърлени заболявания.

Read more

Бившата зам.-министърка Росица Димитрова се върна на работа в Търновската община

БИВШИЯТ ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА РОСИЦА ДИМИТРОВА ОГЛАВИ ОТНОВО ОБЩИНСКИЯ ОТДЕЛ „Социални дейности и здравеопазване“ във Велико Търново.

Read more

Министър Николай Нанков във В. Търново: „Автомагистрала „Хемус“ ще е готова до 7 г., променя се винетното таксуване и се ограничават тежките камиони“

В старата столица вчера се състоя национална дискусия „Магистрала „Хемус“ – възраждане на българския Север“, организирана от в. „24 часа“ ДО 7 Г. АВТОМАГИСТРАЛА „ХЕМУС“ ЩЕ БЪДЕ ОКОНЧАТЕЛНО ЗАВЪРШЕНА ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА, КАТО САМО В НАСТОЯЩИЯ МАНДАТ ЩЕ СЕ НАПРАВЯТ ИЗЦЯЛО 75 КМ И ЩЕ СЕ ЗАПОЧНАТ ОЩЕ 30, обяви днес във Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той призна, че чувствително са се забавили проучванията на трасетата в нашата област и изготвянето на оценката за въздействие върху околната среда, т.е. изобщо не е ясно откъде точно ще минава и трасето тепърва ще се фиксира. Министър Нанков откри във Велико Търново националната дискусия „Магистрала „Хемус” – възраждането на българския Север“. В него се включиха областни управители от Централна Северна България, депутати, кметове и представители на всички големи български строителни фирми.

Read more

error: Съдържанието е заключено!