262 свободни места има в училищата в областта след второто класиране

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Публикувана в брой: 125 / 2011-07-04
Видяна: 3073 пъти

ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” и ПМГ „В. Друмев” с най-висок минимален бал

262 СВОБОДНИ МЕСТА ИМА В ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ И ПРОФИЛИРАНИ ПАРАЛЕЛКИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ПРИЕМ СЛЕД СЕДМИ КЛАС. Това стана ясно след края и на второто класиране.
Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” и Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново продължават да държат най-добрия минимален бал, с който приемат ученици тази година. Само до 29, 606 от максимален 36 е паднал балът в паралелката по информационни технологии на математическата гимназия. При първото класиране последният приет ученик там беше с 29, 624. В специалността „Биология и здравно образование” балът остава висок - 28, 876, след като при първия тур там влизаха деца с бал 29.
Езикова гимназия тази година има най-висок бал в паралелките си по английски и немски език и немски с втори чужд английски. С 28, 822 влизат последните в списъка деца, които са решили да учат първи чужд - английски език. При първото класиране балът им беше паднал едва до 30, 5, сочи справката на Регионалния инспекторат по образование във Велико Търново.
СОУ „Емилиян Станев” застана начело на класацията с паралелката си по музика, където е ученикът с най-висок бал в цялата област - 34, 804. Иначе балът там е паднал до 27, 053 при първото класиране и няма промяна при втория тур. С 34, 769 е второто по успех дете в областта и то е прието в Държавната търговска гимназия в Свищов. Третото място е за Математическата гимназия във Велико Търново, където е приет ученик с бал 34, 642.
В паралелката по организация на туризма и свободното време в Професионалната търговска гимназия „Д-р Васил Берон” е отчетена най-голяма разлика в баловете. Максималният бал там е 33, 483, а минималният след второто класиране – 18, 143, който е и най-ниският за цялата област.
77 УЧЕНИЦИ СА ПОДАЛИ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КЛАСИРАНЕТО И ПРИЕТИТЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАПИСВАТ ОТ ДНЕС ДО СРЯДА ВКЛЮЧИТЕЛНО. Незаетите места ще бъдат обявени на 8 юли, когато ще бъде направено и третото класиране. Документи за участие в него се подават на 11, 12 и 13 юли само в ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново от 8:00 до 18:00 часа. Едва тогава учениците имат право да пренареждат желанията си.
1052 момчета и момичета подадоха документи за участие в приема тази година. А 1339 седмокласници имаха право да направят това. Някои обаче са избрали да останат да учат и осми клас в старото си училище, а има и деца, които избират специалности в други области на страната.
Заради липсата на желаещи 10 от обявените специалности в Търновска област бяха закрити още при първия етап на класирането. Те са обединени по половинки в пет паралелки. Така Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново отново не успя да събере достатъчно ученици за новите си специалности „Компютърна графика и моден дизайн”. Закрити бяха и паралелките „Локомотиви и вагони” и „Търговска експлоатация в жп транспорта” в Професионалната гимназия по жп транспорт „Н. Й. Вапцаров” в Горна Оряховица, както и „Икономика и мениджмънт” и „Екология и опазване на околната среда” в Професионалната гимназия по аграрни технологии в Павликени. Това е и гимназията, която тази година записва нулев интерес към едната си специалност - и това е „Екология и опазване на околната среда”. В Професионалната гимназия „Асен Златаров” в Свищов не стана паралелката, съставена от специалностите „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки” и „Промишлена електроника”. Закрита беше и профилираната паралелка по биология и здравно образование в СОУ „Емилиян Станев” в старата столица.adress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

stroitelna borsa, atlas, stroitelni materiali, veliko tarnovo

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting