Четиво за министър Цветан Цветанов. Затворник за 3 млн. лв. ДДС се разхожда из В. Търново с кола с надпис „Търси се”

Нели СУКОВА

Публикувана в брой: 152 / 2009-08-12
Видяна: 2427 пъти

Осъденият на 5 г. затвор и 12 000 лв. глоба Петър Тонков има отново шофьорска книжкаОт броени дни осъденият на 5 години затвор и 12 000 лева глоба за източване на над 3 млн. лв. ДДС Петър Тонков се разхожда из улиците на Велико Търново зад волана на различни автомобили. Дружески 38-годишният як българин мята с ръка от колата. На задната част на един от автомобилите пък е изписан надпис „Търси се!”. Вероятно това е поредният майтап на рекордьора по водене на съдебно дело срещу него. Той бе осъден от Окръжния съд през 2007 г., но присъдата влезе в сила преди месеци. Процесът се влачи с години и започна отначало след припадъци в съдебната зала на болния от диабет нашенец.

ЗАЩО ЕДИН ОСЪДЕН НА ЕФЕКТИВНО НАКАЗАНИЕ, КОЕТО Е ВЛЯЗЛО В СИЛА И ИЗПЪЛНЕНО, СЕ РАЗХОЖДА ИЗ УЛИЦИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО? Кой и как му върна шофьорската книжка или пък той изкара курс отново? През 2000-2006 г. Петър Тонков е бил наказван за близо 40 пътни нарушения и книжката му е била отнемана два пъти - от търновските и от плевенските пътни полицаи. Преди няколко години той си издава нова лична карта с адрес в Левски и нова шофьорска книжка от Плевен. След това обаче тя е отнета от тамошните катаджии. Сега той обаче има шофьорска книжка и не е нарушител, установи репортерска проверка вчера.

Броени дни след последните избори в държавата – на 17 юли 2009 г. Окръжна прокуратура в Ловеч пуска на свобода за три месеца Петър Тонков, съобщиха от Великотърновската апелативна прокуратура вчера след наша молба за информация. Постановлението на ловешките магистрати е базирано на експертиза от лекарска комисия от 10 юли 2009 г. Според нея клиентът на ловешкия затвор не може да бъде лекуван дори в затворническата болница в София, защото има много тежка форма на диабет, ретинопатия със засегнат зрителен орган и се нуждае от специализирана лазеротерапия извън решетките…

Е, ЯВНО ТАЗИ ТЕЖКА ДИАГНОЗА И СЕРИОЗНИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕЧАТ НА ТОНКОВ да се подвизава из улиците на Велико Търново. И всичко това по време на новата власт на Бойко Борисов и на новия вътрешен министър Цветан Цветанов, мажоритарен кандидат на ГЕРБ за Великотърновска област, които под път и над път твърдят, че са безкомпромисни към нарушителите на закона. Да им вярваме ли?