Вестник Борба - Новини от Велико Търново

Институтът по пазарна икономика: „Старата столица е сред 20-те икономически центъра в страната”

100 млн. лв. чужди инвестиции са влезли във Велико Търново за последните 2 г.

ИКОНОМИКАТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО РАСТЕ, А СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ УТВЪРЖДАВА СРЕД ВОДЕЩИТЕ ГЕНЕРАТОРИ НА РАСТЕЖ В БЪЛГАРИЯ. Само за последните 2 г. са отчетени 100 милиона лева чужди инвестиции, сочи актуално изследване на Института за пазарна икономика (ИПИ). В сумата не влиза реализиращото се в момента вложение на „Кроношпан“ в нов завод и създаването на мебелен клъстер за над 300 млн. Фирмата преобразява цялата Южна промишлена зона, като в рамките на следващите 12 – 18 месеца се очаква да бъдат разкрити около 1200 нови работни места. Спрямо 2012 година ръстът на инвестициите е с близо 63%. Аналогични тенденции се наблюдават и при придобиването на дълготрайни материални активи, които за същия период са нараснали с 42% до 205 милиона лева.

Read more
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ

Почетният гражданин на В. Търново проф. Пламен Павлов популяризира страната ни по света в „Мисия България“

Ансамбъл „Българче“ и американецът Едмънд Стърлинг Бек са носители на наградата „Велико Търново“   ЗАРАДИ АНГАЖИМЕНТИ В ПРЕСТИЖНАТА ИНИЦИАТИВА „МИСИЯ

Read more

Къде ще спира токът във В. Търново, Г. Оряховица, Стражица и общините Павликени, Сухиндол и П. Тръмбеш на 26 март, понеделник

Електроразпределение Север АД, Разпределителен обслужващ център Габрово и Горна Оряховица уведомява своите клиенти, че: В периода 26.03.2018 – 30.03.2018 г., от

Read more
Спорт
Забава и знание
Какво най-много четохте през този месец 2017 година?

Определиха откъде ще минава новият път Русе – Велико Търново

Кметът Даниел Панов: „Тази пътна отсечка е важна за комуникациите на региона“ ВЕЧЕ Е ЯСНО ОКОНЧАТЕЛНОТО ТРАСЕ НА НОВИЯ МАГИСТРАЛЕН ПЪТ МЕЖДУ РУСЕ И ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ОТЧУЖДИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ТЕРЕНИТЕ. „В нашата община високоскоростният път с четири ленти ще минава преди Момин сбор и над Хотница и Русаля ще се пресича с автомагистрала „Хемус“ чрез пътен възел. На юг пък ще минава край Шемшево и Леденик и ще излиза малко преди „Бряста“. Тази пътна отсечка е много важна за комуникациите на региона“, коментира кметът Даниел Панов. Прогнозната цена е 580 млн. евро. Според последните изменения в идейния проект отсечката ще бъде с дължина под 120 километра. С пътни възли ще бъдат осигурени връзките с бъдещата част на АМ „Хемус”, която също ще минава в непосредствена близост до старата столица.

Read more

Семейство направи в Хотница биоферма за новия хит лечебни гъби шийтаке

Съпрузите Диана и Атанас Димовски и дъщеря им Тоника влагат свои пари в начинанието, за да живеят на село СЕМЕЙСТВО ИНВЕСТИРА СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА В БИОФЕРМА за гъби шийтаке, които са лечебни и отлична храна за вегани. Стопанството на съпрузите Диана и Атанас Димови и на дъщеря им Тоника се намира в наследствена къща в Хотница. Начинанието е разработвана от доста време идея, а земеделският производител е 26-годишната госпожица Тоника, възпитаник на ВТУ. Биофермата върху два декара двор е кръстена „Тодина“ и е разположена в оранжерия, която засега е една, но ще бъдат няколко. До момента фамилията е инвестирала около 10 000 лева свои пари и се надява бизнесът да потръгне. Смелата инвестиция пък е единствена във Великотърновска област и не само при нас.

Read more

Преференциите пренаредиха изборните листи, механизмът 10/10 и 11/11 пак сработи

Преференциите пренаредиха изборните листи, механизмът 10/10 и 11/11 пак сработи По три мандата за БСП и ГЕРБ и по един за „Обединени патриоти“ и ДПС е резултатът в областта „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ПЕЧЕЛИ ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, става ясно от окончателните данни на РИК при обработени 100% от протоколите. Според данните червените имат 33,85%, което означава 38 433 гласа. ГЕРБ са втора политическа сила в областта със съответно 30.14%, или 34 230 гласа. Трета политическа сила е коалицията „Обединени патриоти“ с 11,03%, или 12 521 бюлетини. ДПС е с четвърти резултат и регистрира подкрепата на 6,43%, т.е. 7304 гласа. „Воля“ е с 4,27%, или за тази политическа сила вот са дали 4844 жители на областта. С 3,18% след нея се нарежда коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“, с 1,96% е Движение „Да България – зелените“, а „Нова република“ е с резултат от 1,91%. С 1,75% доверие остава коалиция „АБВ – Движение 21“, ДОСТ събира подкрепа от 0,37%, а опцията „не подкрепям никого“ са предпочели 2,57% от избирателите в областта.

Read more

3 пъти седмично секс по график и ежедневно разписание наложил отхвърлен любовник

Бивш военен заливал изгората си с алкохол и чеснови пасти, за да я изхвърлят от работа ЕЖЕДНЕВНО РАЗПИСАНИЕ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВРЕМЕТО И ОТЧЕТИ ПО НЕГО, КАКТО И СЕДМИЧЕН ГРАФИК ЗА СЕКС НАЛОЖИЛ БИВШ ВОЕНЕН НА ИЗГОРАТА СИ. Случаят за скандално насилие, който адвокат Дончо Бораджиев изнесе в предаването на Милен Цветков, втрещи обществеността. Пред „Борба“ пък той разкри още шокиращи детайли, които са приложени по делото, което тече в момента във Великотърновския окръжен съд и предизвиква огромен интерес. Сагата, която е достойна за сюжет на филм на ужасите, започва преди три години във В. Търново.

Read more