350 мотора и 2000 рокери на фест в Полски Тръмбеш

Публикувана в брой: 139 / 2012-07-23
Видяна: 4009 пъти


Класни мотори и весели хора напълниха минералния басейн.Стефан Дамянов извади за пръв път самоделна рикша и полегнало колело.

На тридневния купон край минералния басейн се изпиха над 2 т бира, търновски мутри орезилиха последната нощ на купона

ТРИ ДНИ МИНЕРАЛНИЯТ БАСЕЙН В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ БЕ АРЕНА НА МОТО-РОКФЕСТ, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА ЗА ТРЕТО ПОРЕДНО ЛЯТО ОТ СТАРОЗАГОРСКИЯ КЛУБ „ЛЯСТОВИЦА 33”. Според местния организатор адвокат Пламен Георгиев харчът за купона е 11 000 лева, но догодина се замисля още по-грандиозно присъствие на моторджии от страната и чужбина заради прохладата на открития минерален басейн, даден безплатно от общината за събора. В събота по пладне хората от града и гостите на събора видяха каскадно шоу от група моторджии, а след половинчасовата атракция купонът продължи на басейна, където бяха опънати стотици палатки и през трите дни се изпиха над 2 тона бира, изядени са стотици кебапчета и друга скара.

СДРУЖЕНИЕ СЕ ВКЛЮЧВА С БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОРГАНИЗАТОРЪТ ОТ СТАРА ЗАГОРА ИВАН ТОДОРОВ БЕ ПОКАНИЛ НА ФЕСТА и неправителствената организация „България си ти!”. Нейният председател инж. Димитър Куцаров бе дошъл в общината, за да дари българско семейство в нужда. Моторджии от събора посетиха семейство от Раданово с 6 деца, за да видят как могат да му помогнат по време на кризата.
„За пръв път у нас в такова движение участват и представители на двете основни религии у нас. До момента сме подпомогнали 11 семейства от страната чрез дарения. Сега ще преценим от какво имат нужда хората в Раданово и ще поемем техните неплатени сметки...”, коментира Димитър Куцаров.
СРЕД НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ВОЗИЛА НА СЪБОРА БЕ РИКША И ПОЛЕГНАЛО КОЛЕЛО на Стефан Давидов от Полски Тръмбеш. Той работи в газостанцията в Полски Сеновец и е решил да си направи екотранспорт от стари колелета, захвърлени в гаража. Рикшата и триколката, на която можеш да се возиш почти легнал, си имат всички нужни атрибути за едно немоторно превозно средство – мигачи, спирачки, стопове, и дори са окичени с българския флаг. Преди време идеята хрумнала на Давидов от интернет, но той я доразработил и усъвършенствал.
КОЛОРИТЕН Е И СТАРИЯТ МОТОР С КОШ НА АДВОКАТ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ. Машината е от 1961 г. и преди години той я купил от Страхилово, но я стегнал до днешния й рокерски вид. Имаше още един мотор с кош от миналия век, а останалите бяха мощни и реномирани марки. Най-възрастният участник тази година е на 66 г., а сред най-младите и атрактивни бе 20-годишният Петко от Чирпан, който идва за втора година на басейновото мероприятие с мотора си, като червената перука на петел и татуировките му се открояваха сред останалите моторджии.
НАРЕД С КОНЦЕРТИТЕ НА ШЕСТ РОК ГРУПИ, В МАЛКИТЕ ЧАСОВЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО Е ИМАЛО И ЕРОТИЧНО ШОУ върху мотори, улов на бира в басейна и блъскане на кегове с бира с мотори.

ТЪРНОВСКИ МУТРИ ОРЕЗИЛИХА ПОСЛЕДНАТА НОЩ НА КУПОНА

ПОСЛЕДНАТА НОЩ ОТ ГРАНДИОЗНИЯ МОТОСЪБОР НА МИНЕРАЛНИЯ БАСЕЙН В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ бе опорочена от нашествие на търновски мутри, които набиха главния организатор на шоуто Иван Тодоров от старозагорския клуб „Лястовица 33”. 38-годишният строителен предприемач е бил удрян с юмруци в лицето след полунощ, защото направил забележка, че е доведен цигански духов оркестър от Златарица, който свири по време на рок концерта на група „Черноризец”. Музикантите били наети от търновския известен бабаит Емо Черния, който се появил на тръмбешкия басейн с мотор и компания. По регламент на шоуто всеки, който си плати билета за влизане в басейн и е с мотор, може да участва в събора. Само че малко след това се появили и музикантите от Златарица и без да подозират нищо, станали причина за скандала между Емил и Иван Тодоров. За щастие останалите близо 2000 рокери, които три дни участваха в шоуто, са били успокоени и до грандиозно меле не се стигнало.
„...Извикахме веднага полиция и дойдоха четирима униформени, които обаче не арестуваха Емо Черния, а го оставиха да избяга. Този човек нарочно орезили нашия празник, защото се натиска да охранява мотосъбори. Ще подам жалба до ОДМВР срещу бездействието на полицията в П. Тръмбеш, която едва след това хукна да гони групата на хулиганите, вместо да й сложи белезници веднага. Иван Тодоров е с разбити зъби и ще си извади медицинско удостоверение, а ние ще си търсим правата по съдебен ред...”, каза вчера адвокат Пламен Георгиев.
„Наредил съм незабавна проверка на инцидента, за да науча защо Емо Черния не е бил арестуван за хулиганство и побой...”, коментира комисар Живко Коцев, директор на Областната полиция.

Нели СУКОВА
Снимки Светослав СТЕФАНОВ