53 овце обявени за принудителна продан заради борч на стопанина

Публикувана в брой: 11 / 2013-01-17
Видяна: 3287 пъти

Заради дългове и три фабрики и шест магазина на тезгяха

ОВЦЕ СА ОБЯВЕНИ ЗА ПРИНУДИТЕЛНА ПРОДАН, СЛЕД КАТО СЕ ОКАЗВАТ ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕННА СОБСТВЕНОСТ НА СТОПАНИНА СИ БОРЧЛИЯ. Една от най-необичайните сделки подготвят местните частни съдебни изпълнители, показа проверка на „Борба”. Диана Колева-Стефанова е обявила за продан 53 овце, които се намират в свищовското село Овча могила. Животните са на Захари Захариев от Полски Тръмбеш, който заборчлял на кооперацията „Устрем”, разказа председателят й Петьо Пенков. Около 112 лв. е началната цена за всяко от животните, които са в отлично състояние. Собственикът им теглил преди години заем от кооперацията с намерението да развива животновъдство. Впоследствие обаче закъсал с вноските и бил даден на съд за просрочията. След като го посетили и бирниците, установили, че най-ценното, което притежава, са именно... овцете.
От кооперацията коментираха още, че Захариев правел всичко възможно да спаси добичетата и вече внесъл в касата 500 лв., но докато не изчисти сумата, принудителните мерки срещу него няма да се прекратят.
ОСВЕН ОВЦЕТЕ ЗАРАДИ БОРЧОВЕ КЪМ БАНКИ И МЕЖДУФИРМЕНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ ЗА ПРИНУДИТЕЛНА ПРОДАН са обявени и три фабрики и 6 магазина.
Дългове са потопили фабриката за тухли в Ресен, която е собственост на реститути и софийската фирма „Лукети”. След замирането на строителството за предприятието почти няма поръчки и то започва да трупа дългове. В момента за него искат 98 хил. лв., които ще послужат за удовлетворяване на кредиторите.
Две банки изземват и дърводелско предприятие в Лясковец, притежание на фамилията Павлеви. За продан след множество дългове е дадено и дружеството „Присое” в Присово. Цената на фабриката с площ от 40 дка е 350 хил. лв.
Кризата удари и собствениците на големи магазини, които така и не могат да заработят или да привлекат наематели. Шест обекта в момента са пуснати на тезгяха, а цените варират в зависимост от местоположението във Велико Търново, показа наша проверка.

Стилян НАЙДЕНОВadress etap, bus, group, plus, grup plus, sofia, varna, dobrich, veliko tarnovo, albena, shumen, silistra, omurtag, targovishte

shtastliveca, restorant, veliko tarnovo

victoria imoti, Veliko Turnovo

starcheski dom, dragijevo, Veliko Turnovo

san marco, veliko tarnovo

britos, novata bira na bulgaria, veliko tarnovo

transins, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobile

nadin, izkupuvane na stari koli, avtomobili, automobileobshtina Elena

obshtina Pavlikeni

scena na vekovete, veliko tarnovo, opera, carevec

Експерт Акаунтинг ООД - счетоводство, ддс, данъци, трз, заплати, отчет, декларации, осигуровки, право, закон. Expert Accounting